[Nitroplus+DMM.com]続・刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
我試過單騎極次郎去3-4
捱到boss點先1血
果到都起碼十幾刀先
另外極化左嘅大太有機會會係攻擊完之後再發動多一次
感覺幾好用
但我都係等埋太郎先再算
沒有肝,佛系算了

30萬就咪搞啦 10萬肝到就收工

今次活動時間長左我估以我平時嘅肝力應該可以肝到廿萬玉
再多就冇啦
自己大把極化刀等exp開飯 肝到38000十萬一定走唔甩
之後就當練吓不知不覺就20萬
被被君先40想同44等物吉練,兩個係潛力股之後同50+組脇打隊,亂就改用50+脇差或兼さん/全短刀其中兩把41 36好低
絲打鐘意練極脇打?
好勁呀
其實我極脇都係all 45
極打真心未練
我自己暫時都係專心練極短一隊先
其他...隨緣啦
12/31(月)19:15〜23:45
NHK総合「第69回 NHK紅白歌合戦」出演詳細を発表しました!

歌唱曲:『刀剣乱舞』〜出陣!紅白歌合戦〜

さらに!山内惠介さん「さらせ冬の嵐」歌唱時に、
刀剣男士が出演コラボレーションいたします!

我以為係後面伴舞係AKB /桃草上鏡既特權
強逼症發作加上佢哋最終數值高 又有特別技能(擋同二刀)
笑到手震
每個極化後刀種都有佢地專屬嘅特別技能呀
不過練咩其實人人都唔同
自己鐘意練咩就練咩咁姐
極脇可以喺戰鬥中擋刀呢個技能真心好正 我成日靠極堀川擋刀救場

我都幾鍾意極脇嘅擋刀
不過唔鍾意演練場時對家係咁擋
Btw其實除左打刀嘅擋開幕有d唔夠實用外暫時其他極化刀嘅技都唔錯
其實我發覺咁多極化刀入面 係三花極打零零舍舍特別弱
究竟佢哋得罪咗營運啲咩
因為打刀真係刃權...?
認真討論
印象中打刀係遊戲出現過嘅刀種黎講算係最近代先有嘅刀種
根據遊戲嘅設定(一~五圖)
愈近現代嘅敵刀比之前嘅年代都比較廢
我諗我方嘅刀都大概係咁
(以前練過兩隊二花脇打隊時都發現左同lv嘅話打刀嘅實際輸出唔夠脇差黎)
清光單騎去澳門喎
-----
刀ミュ「加州清光 単騎出陣」アジアツアー、日本凱旋公演も決定

「ミュージカル『刀剣乱舞』 加州清光 単騎出陣」アジアツアー
2019年4月20日(土)・21日(日)
中国 上海大寧劇院

2019年4月24日(水)
タイ KBank Siam Pic-Ganesha Theatre

2019年4月28日(日)
中国 The Parisian Theater

2019年5月7日(火)
千葉県 幕張メッセ国際展示場 9・10ホール

原案:「刀剣乱舞-ONLINE-」より(DMM GAMES/Nitroplus)
構成・演出・振付:本山新之助

キャスト
加州清光:佐藤流司
https://amp.natalie.mu/stage/news/313548
黎香港就好啦...
Btw中國
起碼有澳門,應該冇咁多人爭(?) + 近啲
未必
大把中國人黎搶
有冇人覺得今次連隊戰比之前幾次難打 fb gp好多人都咁講
我自己就覺得差異唔大
但大概係上星期左右先有秘寶
而秘寶嘅超難級平均係500玉比連隊戰多
但連隊戰如果要領哂獎勵要肝三十萬都比秘寶肝十萬就夠多
所以心理上會覺得辛苦左

btw,呢排的起心肝學返日文,諗住出年考 N4(而家乜級都無考),先醒起原來「御歲魂」=「お年玉(おとしだま,利是)」
(之前諗爆頭都唔知係乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞