[Nitroplus+DMM.com]続・刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
個體型似十幾歲 不過宜家佢雖然係awt家族成員但係套衫有D唔同
平時awt成員係全西式外套加恤衫(短刀白色 脇差深灰色 打刀黑色 太刀白色or淺灰色 一期哥有D官圖同product係白色但係花丸同最新figure係灰色) 呢個和洋折衷可能係例外唔係平時個範圍內
套衫唔同我估計係因為刀種嘅緣故
新刀好大可能係白山吉光(似前田家嘅刀紋+白髮+象徵神社嘅雪狐)
而白山係短劍黎 並唔係刀
過左4年nitroplus先醒起係刀劍亂舞而唔係刀槍亂舞
頭先check咗 國寶級
但係到時都會係當係短刀 個刀長好短
新刀種
限鍛的話等睇 formula _(¦3」∠)_
正太
粟田口既新刀種……咁應該係弟弟、叔叔、哥哥、舅父、定係……?
邊度關叔叔同舅父事?
係短劍嘅話定位都係~短刀架啦
新刀堆入面嘅聲優終於有個識堆埋新刀好qq
吞返
因為Google嗰陣只係 focus 喺「劍」無留意到實際長度係 22.9 cm
叔叔依種係輩分嘅問題就要研究埋刀匠果邊嘅關係
一般黎講鳴狐嘅刀匠係刀匠藤四郎嘅呀爸/師父
所以同人都會將鳴狐當成係藤四郎們(包括一期)嘅叔叔
仲未計一大堆遠房親戚好似江派/正、貞宗、長谷部/堀川咁
白山吉光係吉光作

同一期佢哋一樣 應該係兄弟
我只係覆翻扮工巴嘅叔叔輩份姐
再上面都有講係弟弟
哦sor 冇留意
小事黎姐冇事冇事
一齊專注翻落係新弟弟果到
lm

最愛下野 如果限鍛就準備all in資源鍛白山吉光
歡迎呀~
短劍嘅話得估應該冇咁燒資源...?
下野正呀估唔到kaji加入刀男冇耐就到下野
唔知幾時先到我個名把聲有份配刀男...
唔驚燒資源 驚出率低多啲

神谷好似好少配遊戲?
well,唔 care 粟田口既親戚關係啦,出咗同人之後再補……

既然新刀又有白狐隨從(應該係),咁我都係拜下稻荷神先
自從毛利初實裝時嘅掉落率得一萬份之四後就唔再感到意外了
神谷係少配呀
不過佢係dmm另一個game (文豪とアルケミスト=文豪與鍊金術師)有配泉鏡花
而果隻game同刀男依邊撞幾多
而且仲有onod成日話想配刀男
咁我都拜下先
是說我唔記得今日係香港時間12點維護
然後唔記得收翻d遠征..
官方營運 Twitter

個 reply 笑咗
白山吉光が出た人のレシピ
・ALL893(893→はくさんの語呂合わせ)
・ALL800

鍛刀時間6時間
---
又非又冇資源嘅窮本丸表示....
鍛唔到
試咗幾次 + 一張富士,都鍛唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞