[Nitroplus+DMM.com]続・刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
可能啦...但我驚佢接悲傳個結局...
反正限鍛完之後都會喺地圖/活動實裝既……

早鍛早享受,遲肝會肝爆

btw,本丸動物園有可以加入新成員
冇咩人品表地圖/活動圖實裝
唔想見到限鍛唔出貨唔可以全刀帳
本丸動物園狐狸也太多了吧
是說貼吧清一色估童子切
係咪唔應該帶3X LV 短刀去4-1
第一場就爆刀裝
3x應該冇問題架...
每去一次至少爆一個刀裝
脇差21LV都爆
脇差唔係物吉嘅話lv太低會爆都合理嘅
短刀3x都爆(我當35up啦)應該係唔好彩....
4圖嘅話30到二花就穩
1花加翻個5等
三花之後嘅話我特化左就直接放4-4都ok
大約係咁上下啦
如果心痛爆刀裝就鍛d輕步、輕騎(不過我淨係用金嘅,因為比教多hp)出黎就算
呀!! 我D短刀冇花! 我應該比佢地去下1-1先...
得螢丸有花
我都用金 而家必出金, 可以量產
依個真..趁依家有必出金刀裝活動係應該鍛多幾個金蛋蛋出黎用
不過注意資源
尤其係想參與(大概係)下星期就有嘅新刀限鍛
唔...有花都爆兩個
係咪無課金易爆
唔關事啦 都有可能係太多短刀放埋一隊(姐係冇其他刀種carry嘅情況下)所以點都會爆一、兩粒
真係爆得太西利就翻3-4啦
再唔係到開6圖再練短刀

而家咁
我開到6圖架啦, 但見網上有人話50先好上
UP錯圖
呢張先係
未開7圖就有貞ちゃん
就咁睇除左太鼓鐘同堀川lv仲係有少少低之外問題不大
6-1嘅話的確係50幾先好踩boss點
但係以前有人教可以係頭3個點練一隊短刀練到上40都ok
我自己係3-2同3-4練到40(好似係)再直接去6圖嘅因爲覺得咁樣比較穩
咁我放隻螢丸會唔會多餘? 定放岩融包底好D? (岩融不知不覺得上左5X LV, 驚搶晒exp...

即係6-1嘅話頭3個點 成隊40LV短刀可上? 放唔放投石兵?

我見人話6圖係可能脇差+短刀一隊會好D ?
全短刀可能要成隊都更高LV先安心
4-1有大太會易入boss點
我自己就建議4-1開檢非嘅所以我覺得刷4-1咁樣編隊冇咩問題
岩融又好螢丸都好都係同一種用法姐其實就冇咩所謂嘅(除非你依隊其他人唔可以一刀ko一個咁放岩融就好d)
6圖係分兩部分
6-1、6-2係短刀 6-3、6-4係打脇(另一請法係6-3都可以用短刀過,只係冇咩機會A勝)
一般6-1、2就全短先穩(我初初通關時有一個一脇帶隊會易入boss點嘅玄學不過依家官方已經改成短刀先易入boss點)
脇差6-1、2都要起碼70up先穩(雖然我果時帶lv5x嘅骨喰不過係靠臉過)打刀就99先好去6-1、2
大概係咁
接上,刀裝方面
6-1、2嘅話低等級短刀就建議投石、高嘅話弓都可以(其實分別唔大我當時都冇刻意換)
6-3、4要銃先用到但打脇係裝唔到銃兵嘅所以當時我係1盾/重步+1輕步咁過
我冇入boss點... 一直KEEP住得一個點有檢非(但好耐冇見過佢)
我之前岩融帶住5把短刀 3-3升, 但覺得好慢
於是我諗住換4-1
但4-1難度大左, 有風險。都唔係風險, 係總有一兩把刀裝爆
我都係退返去3-3/ 3-4 啦

6-1全短好D呀? 升唔到咁多把短刀
睇黎我要卡好耐先開始倒6圖
6-1最少都要5短加1脇/打(上面有講分別要起碼70up/90up仲要未必穩)
反而全短先比較穩
係要卡1段時間,但人人都會經歷嘅所以慢慢練就好

以前有檢非限定刀(第一代:虎徹兄弟除蜂須賀、第二代:源氏)所以大家一般會開幾個檢非圖(我自己就2-2、3圖全部、4-1、4-2、4-4、5-3、5-4、6-2、6-4、7圖全部同埋諗住開埋8-1佢)黎刷下檢非限定刀
雖然依家全部都可以鍛但唔知營運幾時又突然改變心意所以我覺得點都開翻幾個檢非圖比較好
不過最緊要都係睇你自己想點
我只係想開新地圖
短刀攻擊力同速度都勁, 但最煩係爆裝太快
4-1果度, 敵方掉舊石黎都可以冇左個裝
然後唯有出返去, 搞到覺得升得好慢
3-4係OK 只係少exp...

之前果堆太刀打刀都算叫開心安全升等同開地圖 6條友都飄緊花
新刀啊啊
d人覺得好弟弟feel
但又有人估係鬼丸國綱 https://twitter.com/tkrb_ht/status/1096322828306046976?s=09
我決定唔估啦

等佢揭曉算
咁嘅身型點睇都似係新嘅awt48 成員
如果係鬼丸嘅話...反差也太大啦
某鶴:嚇死心咩!嚇到個心離一離...
o岩o岩見到新刀個手袖位得一條線
咁一定係短刀黎
粟田口家軍隊袖位嘅線取決於本身嘅刀種
1條=短刀
2條=脇差
3條=打刀(暫時得鳴狐)
4條(?)=太刀(暫時得一期)
貼吧有人估屬天下五劍之一嘅鬼丸有可能有5條
但點都好都冇可能少過4條依個數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞