[Nitroplus+DMM.com]続・刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
5周年好多活動
初5刀輕裝
花丸3期
電影續集
仲有新刀 (全身黑影)
下個禮拜又有我嘅鍛刀大會
因為換領所冇得換嘛
嗚啊上年爆死左兩次終於鍛到傳說中嘅炸雞刀
多謝世界多謝呀哥
恭喜白山
炸雞刀...?
第一次聽依個名,只可以講句聲優嘅影響力真大
上年鍛刀大會twitter有個都市傳說係用炸雞供奉會容易出啲
因為下野紘鐘意食炸雞嘛
聲優業界無人不知嘅事
嗰時仲同個fd試過連續食左幾日
而事實係佢只係一個都市傳說(非就非啦你
如果「伴」上個月實裝就好囉……
(雖則缺點係只可以打直影唔可以打橫影)

都市傳說唔係要擺個神壇去供奉咩?
我鐘意搵有關者做近侍望火就撳
恭喜晒
打直影先可以出到全身嘛...
其實個諗法都幾有諗頭
但我硬係覺得二次元人物擺落三次元世界好怪
搞到我諗起我中學果陣有娛樂公司搞咗個明星貼紙相機擺咗係公司到
等班fans 朝聖時可以「同自己偶像合照」
但明明就假到好似背景key上去咁(咁都真係key上去嘅)

Btw我見Twitter d人話伴=近代遠征go
唔知會唔會整到可以行行下有小判執《—表示自輕裝出現之後本丸嘅財政狀況好差好想儲多d小判
咁佢入面可以將刀男放大縮細拉去其他位置就位,打橫影都可以影全身既

如果係遠征 go 的話索性同聖地搞 collab (然後我又多個藉口返鄉下拜神)
都只係我地FF居多啦
邊有可能成真
因為唔搞遠征go都已經有好多聯動活動啦
好似童子切啦童子切啦童子切啦
而雖然實際收益會多好多
但因此而造成嘅破壞都有機會大好多
所以好似依家咁已經算好好
起碼官方肯做d野比大家睇佢地唔是不思進取的
https://twitter.com/TOUKEN_STAFF/status/1223184600651857920?s=20

園長極化啦(已經無肝功能練刀啦,一堆極打同極槍都無理到……)
見到3月個鍛刀大會就有爆死嘅預感

大家保重身體呀
話說扮工巴你原來有睇靠北刀亂
初入坑果時有碌過果時好似冇咩特別就冇再睇...
純粹係間中轆下睇下佢地有乜搞笑野
好耐冇見要推下post 先
新刀出咗啦

大家買定黎手到底係鬼丸定童子切定以上皆非呢
all in 童子切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞