[Nitroplus+DMM.com]続・刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
其實夠練度嘅話裝投石/弓/甚至係銃都冇問題
但點都好亦會有搶譽嘅情況(練度低=遠程冇用=俾奶媽搶;練度高=遠程太有用=到裝左遠程嘅刀搶)
所以一般都係6圖或以後/活動依類先會帶
高練度嘅薙刀之所以成為到幼稚園園長就係佢第一個出手就可以一打六然後完
咁樣就可以快速帶住小朋友升lv
如果唔驚刀裝碎左心痛/黃臉嘅話帶遠程係冇問題
又或者可以等開到6圖時先練短刀都得
o岩o岩完左活動依家冇咩動力練
前日先將籠手切練到lv99
目標係小龍、小豆、大般若仲有小毛利、小日向同小謙知都要練爆佢
諗起都想偷懶
咁冇練度果時點樣練? 成班攬炒,有部分人直頭出黎R痕
定係等開到6圖用1LV短刀都得? (認真發問黎 )
而家第一部隊卡在5-2 有大太刀爆我裝 停滯中, 所以諗住升下短刀, 點知一樣停滯
我以為會帶夠一隊短刀去3圖(當時順面要撈平野)
果陣都應該有lv30
再之前就去2-4
6-1頭3個點lv20幾好似就得
30好高啦 除左小夜好叻仔咁特化左外其他果D最多十幾
即係一開始應該全隊短刀去3圖?
我見佢地好易傷同比人爆裝先放D人去奶佢地但成日冇機會打,係咁LOOP疲勞
資源唔夠嘅話去2-4好似好d...?
應該話一下就搵人奶升得快但易攰
一下就慢慢帶一隊去低級圖練不過穩
今日日本上刀劍亂舞真人版電影,登入有刀送
係呀
估唔到一次過送哂全部刀(雖然全部都有整了)
大家記得去郵箱拎呀
我都以為係逐日送
爭號叔冇,其他都有
而家喺鄉下,終於課咗金 ,希望花丸可以出新一季
今日 log in 官方送咗把號叔,然後為咗日課去一轉 6-4,結果唔覺意又撈到一把
一把做二號機,另一把攞去習合啦
我今次都拎左去習合下
6-4嘅經驗值咁少都係養下生算
利申:當年練滿兩隊打脇隊係6-4見到號叔
終於鍛到岩融
極打擋遠攻唔食傷
-
【打刀「極」の「かばう」について】
打刀「極」による敵の遠戦攻撃対象の刀剣男士を「かばう」行動について、メンテナンス終了後より一部変更いたします。
変更前:「かばう」を行うと、打刀「極」は軽減されたダメージを受ける。
変更後:打刀「極」の受けるダメージが無効化。
圖8短評:
大家可以準備定大量金遠程兵
同埋記得用馬
打完圖8 boss
除左要帶遠程兵
仲要帶1-2把高等普通刀/極打刀
因為極短秒唔到1血敵打
極短好似好難入到王點 ?
攻略網用全極短(全員裝遠程兵)都入到 應該係機率問題
原來係我啲短褲蕩失路
你地咁快嘅
放完工翻緊屋企即刻開黎過左一次
我依邊lv85全極短(厚ちゃん同藥總lv86)全金輕步有利可以a勝過Voss
苦無得3血都仲算易打過嘅(起碼好過連隊戰亂嘅25血短刀)
D槍都後出手過我地就算出左手都唔扣左兩、三血到
極短好似好難入到王點 ?
攻略網用全極短(全員裝遠程兵)都入到 應該係機率問題
原來係我啲短褲蕩失路
你地咁快嘅
放完工翻緊屋企即刻開黎過左一次
我依邊lv85全極短(厚ちゃん同藥總lv86)全金輕步有利可以a勝過Boss
苦無得3血都仲算易打過嘅(起碼好過連隊戰亂嘅25血短刀)
D槍都後出手過我地就算出左手都唔扣左兩、三血到

不過未遇到一血部隊過(按7圖嘅話應該得槍同二刀開眼打到)所以唔肯定極短打唔打到
Btw 8-1咁多回想仲咁多骨喰嘅
不過最衰放左靜靜出遠征啦要等聽日先可以開哂d回想
今晚去睇電影版
絲打依家係日本?
睇完介唔介意分享下?
你哋介唔介意劇透??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞