「奇幻,純愛」《我,總是會愛上妳》

980 回覆
82 Like 3 Dislike
佢抄你 證明你d文 有質素 留言叫佢唔爭抄咁盡 反正佢都唔會del文架啦

其實最嬲真係晨哥咁樣比人抄走左

性格都似?

見到咁已經唔想再睇落去
肥豬變野豬
咪撚作啦屌佢老母
點睇

點睇

5p
Ellie:「你指邊個既情況?係魯路修..定係Proto Zero?」

我:「兩邊我都要知,先後次序你決定。」

Ellie:「咁…我由魯路修講起先啦,程序已經進入左第三階段,佢既細胞已經同我地既人造器官進行融合。」

「跟住只要大約兩個月時間左右,器官無出現異常反應就可以進行移植手術。」

我:「兩個月…我怕佢等唔到,有無得快D?」

Ellie:「兩個月既觀察期已經係最低限度…正常程序應該要三個月。」

「我地都知情況危急,所以我地既醫療團隊一直都有開藥比佢,儘量拖延佢既病情。」

「以而家佢既情況,支撐兩個月絕對唔係問題。你大可以放心。」

佢講係咁講,但我仍然非常擔心。

我有種唔好既預感,硬係覺得有事會發生。

我真係希望係我多心。

我:「好,咁Proto Zero呢?話時話,你地點解都會用Proto Zero呢個名?」

Ellie:「吓我地係呢邊聽到你地講,佢話幫實驗體改左個名做Proto Zero,我地咪用呢個名囉。」

我:「哦,好啦快D講啦,之前既調查有結果未?」

Ellie:「雖然係有收集到相關既數據,但我地始終唔係相關方面既專家,唔敢亂下結論…」

我:「咁,你只係解釋一下個數據比我知啦。」

Ellie:「好,數據顯示Proto Zero係同魯路修接觸之後腦部活動非常活躍
,大約係正常既兩至三倍。」

我:「所以佢先會突然間認得我…」

Ellie:「呢個只係係我既推測,係製造Proto Zero既時候,魯路修既記憶可能隨同細胞一齊複製左過去…」

「如果真係咁的話,所有野都可以解釋到…」

嘛…的確係咁…不過咁亦都會產生一個好嚴重既隱憂…

假如Proto Zero都有lulu同Cherry一齊既記憶的話…

一諗到咁,我就安心唔落。
今日去到呢度
移植手術係proto zero移比魯路修?
移植手術係proto zero移比魯路修?

no
除左proto zero之外 Ellie佢地都有準備另外既人造器官打算移植比魯路修
之後上演真假孫悟空
突然有個念頭 就係幾個月後複製版 愛cherry愛到不能自拔 違反了當初承諾,真lulu要同佢搶番cherry?

其實最嬲真係晨哥咁樣比人抄走左

性格都似?

見到咁已經唔想再睇落去

至少改下名啦師兄 會唔會抄得太明顯呢

性格都似?

見到咁已經唔想再睇落去

巴打 你明唔明我感受
陳煒明個故會唔會有第二季??

見到咁已經唔想再睇落去

巴打 你明唔明我感受

啱啱睇左佢啲文 人物名好相似 設定除左主角性格有啲唔同外 其他都似 例如晨哥咁 暫時望落抄既成份都頗多 係啲內容同細緻有唔同
移植複製人器官之後, 複製人點算

都話唔會係移植proto zero既器官咯
咁如果lulu好返,proto zero點算⋯⋯
咪有兩個lulu囉⋯⋯
唔得,今日個人唔知咩事攰到不得了,今日無文了
聽日晏就會補返今日既份量

其實唔係好明

其實唔係好明

用魯路修啲細胞合埋阿明整嗰啲細胞額外整啲器官去移植,好似係咁
訓醒自推下先

而家既情況係咁的
Ellie整既細胞用左係兩方面
一,完完全全咁複製左一個魯路修出黎->Proto Zero
二,製造一套器官比魯路修,去取代原先有衰竭跡象既器官

所以Proto Zero係唔需要移植器官比魯路修

咁樣既情況會有咩問題我就唔講啦
「十」生活

每日我都提心吊擔咁過。

我好驚自己會比佢識穿我唔係魯路修。

我每做一件事之前都要諗一諗,睇下自己咁做會唔會引起人懷疑。

就連訓覺我都要好小心,提醒自己唔好有D乜野過份既舉動。

唉咁樣既生活真係好辛苦好攰仲好麻煩…

真係估唔到扮演另一個人過佢既生活原來會咁麻煩。

不過咁樣諗,我自己既生活又會係咩呢…

一個複製人,又有咩人生可言呢…

Cherry:「lulu?做咩呀你?」

佢一句說話將沉思緊人生為何物既我拉返出黎。

我:「呃…無野呀岩岩諗緊野啫。」

Cherry:「咁你係度諗咩呢先生?」

我:「嘛…思考緊人生為何物囉。」

Cherry:「哇諗到咁遠呀你,好喇不如諗下一陣lunch食乜仲好啦。」

我:「嗯…咁等我諗下先..」

真係好高難度,又要做到好似lulu咁同佢咁親密但又要保持一定既距離。

唉諗起真係人都癲。

不過同呢個Cherry相處落就明白點解魯路修會咁唔放心佢。

Cherry佢就好似一個公主咁,只要係佢身邊就好想保護佢,唔想佢受傷害。

加上而家佢地咁開心,仲有一仔一女,可以話係一個完美既家庭。

如果係呢刻魯路修離開左的話,對佢既打擊一定好大,我想像唔到Cherry佢會有咩反應。

我連佢喊既畫面都唔敢諗。

死喇我係咪過左火位呢?唔得,我既職責係幫魯路修好好照顧Cherry!就好似鐘點咁!夠鐘就閃!

工作黎架啫!唔好放感情落去!

Cherry:「喂喂!不如食果間吖!!我好耐無食過啦!

佢突然好激動咁捉住我係咁fing,仲指住一間餐廳。

我望一望,發現佢指既餐廳原來係一間韓國餐廳。

我:「你想食泡菜野?」

Cherry:「係啊,平時同佢地一齊出街食飯Chase一定ban韓國野,搞到我好耐無食過韓國野啦。

既然佢都講到咁…咪陪佢食下囉。
係咪特登講chase會ban嗰㫬間餐廳試佢
cherry真係好好
係咪特登講chase會ban嗰㫬間餐廳試佢

Cherry應該唔係一個咁有心計嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞