「奇幻,純愛」《我,總是會愛上妳》

980 回覆
82 Like 3 Dislike
再黎多少少好無
再黎多少少好無

由於我仲有好多野未知道,所以我捉住Chase繼續問,所有細節我都想知,去到最後原來已經天光。

我有諗過會有一日係同仔女傾偈傾天光,但無諗過會係因為呢件事。

我:「天光啦。」

Chase:「嗯。」

我:「你洗唔洗訓陣先,你成晚都無訓過喎。」

Chase:「唔洗啦,聽完你講我仲邊訓得著,我甚至想而家就去搵佢。」

我:「嗯我都係,只不過如果Nicole醒左唔見我地的話…啊呢件事你無話俾你家姐知架可?」

Chase:「當然無,話左俾佢知咪即係等於話比你知,我先無咁蠢。

Chase真係好聰明,咁細個已經識處理好呢D麻煩野。

Nicole:「咦細佬媽咪… 早晨啊。」

哇一講曹操,曹操就到。

我:「早晨呀Nicole,咁早起身既?」

Nicole:「因為有少少擔心Daddy所以訓得唔係太好…」

啊,原來個女都係咁。

「叮噹~」

㩒鐘?咁早邊個啊?

我開門一睇,發現係晨哥仲有家姐。

我:「咁早既你地…

晨哥:「唔好講咁多啦,我地出發啦。

嗯。去搵佢啦。

我見到佢之後我一定會狠狠咁咬佢一啖,洩我心頭之恨。

明明話過唔會向我講大話,今次居然仲呃得我咁徹底,豈有此理!

之後我地就坐晨哥既車,踏上去搵魯路修既路上。

佢到底匿埋係邊等我搵唔到佢咁勁呢?

呢個問題既答案令我非常好奇,所以沿途車程我都細心留意四周。

不過去到中途,我開始用手捂住自己個口,以蓋我驚訝之容。

唔通係…

晨哥:「我地到啦。」

我恨你啊,魯路修。

你居然夠膽扮唔識我…

架車最後停係一架獨立屋前。

無錯,係西貢對住一片美景個間獨立屋。

估唔到個個人真係佢黎…我就奇怪點解又會有一個人同佢一樣樣。

晨哥之後就帶左我地去間病房睇佢。

我隔住塊玻璃,終於見到佢,我指真正既魯路修。

佢成身插住各式各樣既儀器訓係床上,甚至要帶住個呼吸面罩。

我真係烏鴉嘴,尋晚先話「起碼佢無全身插哂各式各樣既儀器先」..

死喇又喊添,我真係無鬼用。

家姐:「唔好喊啦,快D入去睇下佢先啦。

家姐講得岩,我而家仲係度喊乜,應該即刻入去嘛。

我:「Chase,Nicole,同我一齊入去啦咁…」

Nicole:「媽咪你自己入去先啦,你地兩個獨處一陣先啦。」

Chase:「我地一陣入去都未遲。」

Nicole…Chase…你地真係乖…

我擦擦眼角既眼淚,之後就自己一個入左去。

我行到去床邊,好似尋日咁捉起佢隻手坐低係佢身邊。

今次我見到佢手臂上有道疤痕,證明呢個真係佢,真係魯路修黎。

我:「我好憎你啊lulu,你居然又講大話呃我,仲要係一件咁重要既事。」

「點解你有病唔肯話我知,唔俾我同你一齊去面對,仲要製造一個複製人黎呃我。」

「我地唔係兩夫妻黎架咩…你個傻佬…有咩都應該一齊分擔架…」

「你快D醒返俾我鬧俾我打啊聽唔聽到…」

我好似傻左咁對住佢一輪嘴咁講,但佢始終無俾反應我。

佢既雙目始終都係緊閉著。

我把心一橫,伸個頭埋去佢條頸度,好似吸血鬼咁咬左佢一啖。

呢一啖我久久不願鬆開,我自己都唔知原因。

我咬咬下仲開始流淚,眼淚滴左落佢個身度。

魯路修…快D醒啦好無…?

「好痛…你係度做乜..?
今日去到呢度

唔岩睇?
Sorry

唔岩睇?
Sorry

唔係
Lulu好搞笑啫
做咩咬頸
暈多次
ending soon?
做咩咬頸

呃...
全身插哂野無地方咬嘛
做咩咬頸

呃...
全身插哂野無地方咬嘛

可以考慮咬鳩佢個鼻
文呢
「三十五」 回來了

好痛…全身都痛…

呢度係咪地獄?我係咪已經死左?

唔係喎死左應該feel唔到痛架啦,我而家feel到痛,咁我到底係生定死?

屌諗咁多托柒咩,試下睜開眼咪知囉。

之但係我既眼皮好似灌左鉛咁,要用盡我全身既力咁濟先開到眼。

白色既天花版,仲有盞燈,全部都好熟悉。

呢度應該係晨哥間屋。

感覺我好似訓左好耐咁,唉呀痛痛痛。

點解成身都痛既,之前都無架,訓醒無啦啦痛既。

仆你個街,條頸有野咬既,豪宅都會有床蚤架咩。

我望一望條頸,但係有個既黑影遮住左我視綫。

咁大隻床蚤都有既..咦唔係喎,有頭髮既…人黎架喎。

邊個咁惡趣味咬我條頸啊…

我:「好痛…你係度做乜..?」

聽到我咁講之後,果個頭就抬起左。

我:「Cherry…點解你會係度…」

Cherry:「lulu!!」

佢一下就撲左上黎,搞到我痛到不得了。

Cherry:「衰人!點解要講大話呃我!」

我:「邊個話你知件事架…Chase?定係Proto Zero…?」

Cherry:「邊個講重要咩!重點係你呃我!仲要係件咁嚴重既事!」

「點解咁大件事你都唔比我同你一齊面對!!」

佢既聲線由好嬲慢慢變到好傷心,好哀傷。聽到我心都痛埋。

我:「對…」

屌,呢個野太阻事啦,搞到我抖啖氣都覺得唔舒服。

我伸手拎走個氧氣罩,深呼吸左一下,感受一下新鮮空氣先。

我:「對唔住啊呃左你咁耐,好耐無見啦Cherry。」

「老婆。」
sorry今晚成十二點幾先返到屋企
明早繼續吧我地
蚤咬同人咬都分唔到
唔知係因為叫佢「老婆」定係其他野影響到,我一講完佢就攬我攬得更實,佢D頭髮仲差D拮到我隻眼,好險。

其實我本應係想同佢講聲對唔住先,但我唔知點解無咁做到。

見到佢喊哂口咁撲上黎,我就無辦法好似平時咁思考。

嘛,算啦呢d野無所謂啦。唉呀又痛添。

我忍唔到痛,伸手去捂住發痛既地方,呢下舉動當然逃唔過佢既法眼啦,我都唔知佢點解會察覺到,明明佢而家咁樣攬住我應該係睇唔到先係。

佢即刻放開左我,成個人好緊張咁捉住我個隻用黎捂住痛既手。

Cherry:「做咩呀lulu!係咪有邊度覺得唔舒服??」

見到佢咁緊張,我忍唔住大笑左,不過笑左兩下又覺得痛,最後笑到變咳。

Cherry:「喂!笑咩呀你估我同你玩架,我好認真架,你係咪有邊度唔舒服呀。」

我:「唔係…只係有D痛啫,可能因為我訓得耐得濟啫。」

我一邊講一邊伸手去拖起佢隻手,啊好懷念呢種感覺。

我有幾耐無拖過呢隻手呢…我估應該有兩個幾月掛…

佢應該同我抱有相同既諗法,大家都捉得對方既手好緊。

雖然我心入面仍然有好多問號,不過呢一刻就暫時放低先啦。

無人講野,大家都只係係度對望。

深情對望,應該就係指呢D?

嗯,咁就足夠啦,個心好暖,我終於…

晨哥:「打擾你地既甜蜜時刻真係唔好意思,不過檢查都係要做既。」

哎晨哥,點解偏偏揀係呢個時候啊,睇下氣氛啦你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞