英國保守黨旗下政治團體Moggmentum表態支持香港歸英 (2)

1001 回覆
140 Like 1 Dislike
當畀佢過骨好未? 我無咩所謂喎
重點係佢雙重標準
文無第一, 我都唔想同佢拗grammar. 但問題係, 如果英文有啲錯已經無資格叫自己做英國人的話. 咁連中國通用口語都未講好嘅人, 佢又要死屈人做中國人, 咁咪完全顯示佢雙重標準囉. 講語文的話, 只會同佢玩泥漿摔角
但講logic 的話, 佢有幾樣衰, 就好容易show 到畀人睇
Use your same logic. If a Hong Konger that's not good in Chinese, and he does not admit that he is Chinese. That will be nothing wrong.
So you are double Standard, because you think it is a shame to proclaim as a British when there is some grammar mistake. Meanwhile, you are forcing others to be a Chinese, but he even cannot speak Chinese well.

如果英文有啲錯已經無資格叫自己做英國人的話. 咁連中國通用口語都未講好嘅人, 你又要死屈人做中國人, 咁咪完全顯示你雙重標準囉.
Thanks for showing us your double Standard again, 谷行條野
我就無首先捉你字, 係你玩先

英國公民唔可能係一個general term , 呢度講緊歸英, 點解唔係用法律term
就算唔係, 我都不斷叫緊你clarify, 但你就拖咗一個1001加去到第二個post 156都仲迴避緊.
講英文? 我上面都叫咗你講, 你可以用英文. 咁你clarify得未? 唔好迴避
我無錯重點, 係你錯邏輯.
無論我英文如何都好, 你英文差的話, 任何人都可以指出
你呢度只係再次玩Two wrongs make a right.
雙重標準仲要死撐
英國公民可以係general term? 你話係就係呀?

谷行條野你件垃圾由上個post 嘅#346 開始, 拖到(2)#165都唔clarify 唔到"英籍", "英國公民" 嘅定義, 但就要死撐足4日

尤其是因為你上個post 嘅#346 個reply 顯示你根本連基本定義都有問題. 所以你要人哋答之前, 唔該你clarify 晒啲定義先. 唔好不斷迴避不斷轉移視線

英國公民呢四隻漢字, 可以係英文譯過嚟. 英籍呢兩隻字都係, 而一般有official 承認嘅譯法. 唔好死撐.
玩完"你也一樣謬誤", 跟手就用人身攻擊去轉移視線, 明明係你用雙重標準老屈人做中國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞