英國保守黨旗下政治團體Moggmentum表態支持香港歸英 (2)

1001 回覆
140 Like 1 Dislike
個支持網網止係咩
1. 即係你已經承認英國有法理依據收返香港
2. 咪駁斥囉, 全部都係個別事件, 睇吓有冇人信?
3. 列根號嚟到啦, 仲死撐
光榮革命聽過未
1. 你都識講支那係搵籍口, 又唔否認英國有法理依據收返香港
2. 舉證冇困難, 變相趕走馬凱已經係一單
3. 叫老解去趕走列根號好唔好?
你話有, 咁你有義務拎證據出嚟
如果你想玩耐啲,咁就咪咁快篤爆佢啦,唧吓牙膏先吖嘛
he who asserts must prove
你無理據就係無理據,你無畀理據係咁死loop, 就係玩弄緊訴諸斷言謬誤
sick play
九子被控
國際社會加快回應行動 - 季陶

佔中九子案日前開審(圖),此案不但香港廣受關注,甚至國際社會也十分關注案件,有政界中人指,此案未開審,已有外國駐港領事官員邀約,想了解他們對案件看法,以及評估九子會否被重判。該政界中人相信,九子被控已打擊國際社會對香港「一國兩制」的信心,有可能加快國際社會採取相應行動,回應香港民主自由受侵蝕。

事實上不論過去美國國會發表的報告,以至近日英國8名國會議員提出譴責港府議案,均認定港府對九子以至其他涉及傘運人士檢控,均是政治檢控,該政界中人稱,類似看法不只是英美政府,「我接觸嘅歐盟各國官員、以至加拿大呢啲甚少公開講香港民主嘅官員,都有相似睇法,認為港府喺北京要求下,用政治檢控手法令香港反對派收聲」,更曾有外國駐港領事官員將香港情況與大陸等極權國家相提並論,「可見佢哋覺得香港情況幾咁差」。

對於美國國會轄下美中經濟與安全審查委員會早前提交報告,建議美國商務部研究取消香港獨立關稅區地位,該政界中人認為只是國際社會就香港民主自由受侵蝕,採取相應行動開始,九子被控已成為國際事件,勢必再打擊國際社會對香港「一國兩制」、高度自治的信心,他相信國際社會日後一定會有行動回應,「到時唔只係美國,其他西方國家都會針對香港」。

季陶

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20181121/20551073
又轉移視線
叫你拎理據就永遠拎唔出
你玩邏輯謬誤嘅言論, 就係唔可信.
but he who asserts must prove
中學畢業未?
講左咁耐 香港有跡象歸英未?
我好心急!
我已經報定幾班英文
轉登請個本地英國人學習佢地嘅文化同語言
我怕第時去到連基本溝通都做唔到
去到屈係個唐人街度同埋D 蝗一齊做蝗
好無尊嚴

唔識英文會唔會無工做架?
聽講要攞一張叫national insurance嘅野先可以番工, 仲要有interview.. 死啦 我ielts 得5分 好擔心呀

仲有租房好似要有介紹信都唔知可以去邊度搵人幫手。。

點解好似想做英撚自力更生都咁難
我唔知唔得嘅?一定要一係有一係無?
你講得就應該拎出證據。你而家只係不斷將視線轉移去我身上,去逃避拎出證據
唔好再轉移視線去我身上
你講出就應該你拎出理據
你到而家都仲係鳩up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞