英國保守黨旗下政治團體Moggmentum表態支持香港歸英 (2)

1001 回覆
140 Like 1 Dislike
谷行條野, 咁你呢度真係柒到核爆喎. 有人覺得你敗走都好合理

如果有歧異嘅話,係以英文為準. 如果無歧義, 就兩者互通無問題. 咁簡單都要用錯.
成個post淨係見到genzo巴打
你完全封鎖咗某人啦
仲死撐. 明明有具合法性嘅中文正譯, 你就係要選擇性失明.
但你同時又要唔用英文terms, 之後又無視具合法性嘅中文正譯, 自己老作"英籍"嘅定義. 用英文囉, 唔見你用英文terms 喎
仲有你嘅雙重標準。搵埋英屬香港政府嘅official translation 出嚟, 你都仲要死屈做"無意思"
跟手你自己老作出嚟嘅定義,屈做約定俗定都算。
但同時又對普通法講嘅有法律定義嘅習慣性選擇性失明
英屬香港政府譯過嘅英國法律字眼,點會唔可以做正式字眼?
你就約定俗成得, 人哋連普通法嘅法律引用方式就"無意思". 個龍門裝火箭架
谷行條野你話英文吖嘛, 咁你口中嘅"英籍", 英文係乜呀?
谷行條野你件垃圾由上個post 嘅#346 開始, 拖到(2)#383, 拖足超過1001都唔clarify 唔到"英籍", "英國公民" 嘅定義, 但就要死撐足7日

答到未呀? 無料到就收皮啦, 仲要死撐

尤其是因為你上個post 嘅#346 個reply 顯示你根本連基本定義都有問題. 唔好不斷迴避不斷轉移視線

上個post : http://lih.kg/fEwEehX

一唔夠人講就自己作個定義出嚟
好似有件我都完全封鎖咗嘅入咗嚟
仲要死撐老屈話general term. 連official 定義都引埋出嚟啦我
柒咗就喺度死撐話general term
Make Hong Kong Great Britain Again
咁即係話你老作個定義出嚟, 話你打稻草人, 無話錯你啦
我自己講乜? 你自己老作個英籍定義出嚟, 邊有話錯你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞