英國保守黨旗下政治團體Moggmentum表態支持香港歸英 (2)

1001 回覆
140 Like 1 Dislike
修改定義是修改詞語定義的做為。

修改定義有兩類,一是降低標準,這是將詞語的外延擴大,使之含括更多東西,例如將「蝙蝠」定義為「會飛的動物」,結果許多鳥都成了「蝙蝠」;二是提高標準,這是將詞語的外延縮小,使之含括更少東西,例如將「鳥」定義為「有羽毛又會飛的動物」,結果駝鳥不是「鳥」。
紅鯡魚、錯誤類比係指出你用嚟詭辯嘅手法. 所以轉移視線嗰個只有你, 唔係我.

你先改變類比事情嘅重要性, 再將重要性唔同嘅事偷換
你轉移視線夠未? clarify 得未? 一直死拖

谷行條野你件垃圾由上個post 嘅#346 開始, 拖到(2)都唔clarify 唔到"英籍", "英國公民" 嘅定義, 但就要死撐足4日

答到未呀? 無料到就收皮啦, 仲要死撐

尤其是因為你上個post 嘅#346 個reply 顯示你根本連基本定義都有問題. 所以你要人哋答之前, 唔該你clarify 晒啲定義先. 唔好不斷迴避不斷轉移視線

而谷行條野你clarify 返上個post #346嘅定義之前, 你再問嘅所有問題, 我都無必要答你, 直到你clarify 到為止

上個post : http://lih.kg/fEwEehX
無關? 叫你clarify 返"英籍"同"英國公民" 叫同個主題無關? 你講嘢可以無腦到咩程度?

你轉移視線夠未? clarify 得未? 一直死拖

谷行條野你件垃圾由上個post 嘅#346 開始, 拖到(2)都唔clarify 唔到"英籍", "英國公民" 嘅定義, 但就要死撐足4日

尤其是因為你上個post 嘅#346 個reply 顯示你根本連基本定義都有問題. 所以你要人哋答之前, 唔該你clarify 晒啲定義先. 唔好不斷迴避不斷轉移視線

而谷行條野你clarify 返上個post #346嘅定義之前, 你再問嘅所有問題, 我都無必要答你, 直到你clarify 到為止

上個post : http://lih.kg/fEwEehX
你也一樣、你也是或訴諸偽善(拉丁語:Tu quoque)是一種訴諸人身的非形式謬誤,是主張某人也做了他所批評的事,因此其論點無效。「你也一樣」謬誤是一種積非成是,也是訴諸人身謬誤。
留名
睇你留言以為去左愛麗絲夢遊仙境
你又loop 返你呢個偷換概念
英國有民選政府, 香港無. 中國新殖民無經香港民選政府審批. 你不斷對呢點選擇性失明.

講法律但唔講民選, 你玩完斷章取義之後老屈出嚟嘅結論, 根本係一個錯嘅結論. 對客觀事實選擇性失明之後仲要以此屈我人格分裂

單因謬誤(fallacy of the single cause),是一種非形式謬誤,係認定某事由一個單獨原因造成,而未考慮可能是由許多原因共同導致,即複合原因(complex cause)。
點解會開2
淨係教邏輯思考都開到2
推到個聯署夠10000人同埋真係歸英為止
走啦屌你老母!
簽咗就無再入post
做乜變咗邏輯辯論post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞