英國保守黨旗下政治團體Moggmentum表態支持香港歸英 (2)

1001 回覆
140 Like 1 Dislike
你係唔係將貴族迫宮同香港做類比?
不如你自己去問吓google類比點解
你一開始話香港人怕死, 同英國比較, 但係香港同英國嘅情況其實差好遠
結果你都冇解釋到點樣比較, 就走去講利益
個龍門搬左去邊
你自己要將香港人流血同英國人流血拉埋嚟講
所以證明兩者關係嘅責任在你
同埋呢個post係話英國有團體推歸英,我唔知你講左去邊
收返香港——————>

係遠東多個據點
香港人有錢

夠大利益未?
你邊有提到理據. 上面講咗大憲章睇唔到同民主有咩直接關係
你都無解釋. 咁叫畀咗? 有病睇醫生啦, 死撐
你打咁大段嘢都係證明唔到大憲章同民主嘅關係

顯示更多
貴族奪權好多國家都有. 清都畀漢人奪去部份權力. 又唔見清有民主
所以貴族奪權唔見得同民主有必然關係.
你話大憲章同民主有關, 就你要拎出理據

你個人鳩噏唔係理據嚟
你打咁大段嘢都係證明唔到大憲章同民主嘅關係

無數次流血武力抗爭?請提出理據

貴族奪權好多國家都有. 清都畀漢人奪去部份權力. 又唔見清有民主
所以貴族奪權唔見得同民主有必然關係.
你話大憲章同民主有關, 就你要拎出理據

你個人鳩噏唔係理據嚟
你自己都有提過民主喎, 原來你唔知道咩叫民主, 咁你又講?
你自己都應該要define啦
佢上面連流血都未define啦,佢未答人之前,無人需要答佢
仲有,谷行條野自己錯咗英籍定義,指出佢就叫捉字蚤?條友真係無恥無極限
皇帝放權=/=有民主
中国周朝有分封諸侯, 結果諸侯互相吞拼變成秦朝獨裁政權
我舉例證明左皇帝放權 貴族互鬥同民主冇必然關係啦
輪到你
好明顯唔識答, 我話香港同英國可比性喺邊佢即刻spin走
咁928一樣有人流血,你講咩話香港人怕流血?
2,請提出理據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞