[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
P2P
剩係買咗一樣野
我都係 成日禁入黎睇下有無人放火
好想快啲black Friday
絲打咩膚質
中性掛,我都唔太清楚
冇乜岀油岀汗,秋冬個鼻會甩皮(我有嚴重鼻敏感)
但我妹有濕疹都用呢個方法所以敏感肌都用得
因為我都有自己溝啲facial oil
絲打係咪對呢方面都有研究
想問下其實係咪用完油夠潤 都可以唔洗再搽cream
你椰子油+蘆薈gel 冬天都會咁樣用?
有少少唔關化妝品事
想問下直髮夾
amika同ghd邊個會好啲
同邊個冇咁傷頭髮?
而家個頭日日亂到七彩 想買個日日用
我自己用ghd
上年black friday LF買的 八十幾鎊好似係
勁抵又好用
好抵呀
我諗住就算網上平啲
但真係等唔切就9衝去鋪頭嗰度買
唔該絲打
個fd用amika 話amika夾到個頭好旱
Covermark 草本霜
Lunasol 粉霜
連amika都咁
我之前用Panasonic就係搞到勁旱勁毛躁我頂佢個肺
而家日日用hair mask同髮尾油
我諗ghd好啲 大家都唔平 但係身邊啲fd都係讚ghd>amika
好 就買ghd 唔該晒絲打
冇研究嫁其實,只係糧尾用開啲cream又用曬,見我妹係加拿大咁冬咁乾都用呢個方法冇甩皮(當然個比例唔同)就學佢咁用。我諗我今個冬天都會咁用,要慳錢買Christmas set
ghd我都買咗,一開始諗住直曲兩用
但夾曲好難,有冇絲打可以教路
同埋都唔係想像中咁long lasting
我都係咁 化完眼妝一排之後就同個眼圈互相呼應 變熊貓眼 明明眼周有set碎粉 唔係好油姐
土色
好正
我都淨係夾直
但係long唔long lasting 唔係靠個夾㗎喎絲
我平時夾完會噴野 唔用唔洗半日個頭就898
不過我唔係用ghd
但我諗last得耐唔耐都好關髮質 天氣各方面事?
有啲fd髮質硬啲 佢地係可以last一日
但我髮質軟 覺得唔噴野 完全hold唔住
天氣潮濕又係好易玩完
唔知有無關係
我都係 明明我眼底好乾
但下眼瞼偏偏就會溶

大家鐘唔鍾意自己星座嗰盒
唉雙魚又係大家樂阿姐色
大家樂阿姐 形容得勁啜核
又藍又綠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞