[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
Suqqu addiction 同lunasol 秋冬粉底絲打們覺得邊隻好啲
本身鍾意matte妝感,可接受少量光澤
唔追求遮瑕
用開ultra hd同智能粉底,想轉
另外ct magic foundation、waterblend同nars 隻moisturiser 都在考慮之列
有邊隻眼線防水防油
Dup
Moteliner
都幾好
One day tattoo
淨係用過suqqu
佢就係你鍾意嗰隻matte matte地又有少量光澤嘅妝感
謝謝
係滴管嗰隻定粉霜嗰隻
最慘唔知邊個派件呢
到收貨前一刻先收到電話話o係附近
仲要不定時唔知佢幾點會派
垃圾到不得了
新出嗰個cream foundation呀
我次次都係同一個人 佢次次派之前都會whatsapp我問有無人收 如果無人就再約時間
冬天有冇平平地既保濕cream介紹

我混油肌係@cosme買咗呢個幾好
69蚊有成100g粗用唔錯
唔會太潤亦唔會太過笠 但有保濕感覺 不過乾肌會
未打晒 乾肌應該唔夠保濕
Mac邊盒粉餅垃圾 ? 之前見好多台妹推有d想入
https://m.maccosmetics.com/product/13847/251/products/makeup/face/foundation/studio-fix-powder-plus-foundation#/shade/NC20
呢盒 諗住studio fix fluid咁正同系列應該無事
點知呢盒粉廢到仆街
乾得黎唔控油,溶妝浮粉超級核突
遮瑕度高不過唔遮毛孔
上妝6個鐘唔夠已經卡毛孔卡到補妝要用濕紙巾抹晒成個鼻d粉再上過
都唔知mac點做到咁高難度既垃圾出黎仲要賣310
用咗成個月日日覺得自己皮膚好差
Kiss me
開架最白粉餅得Kate, Sofina ange同solone
最白就kate,最控油就ange
專櫃得dior,nars最白但唔夠控油
下次試ange先
但ange新版冇防曬系數,介意只可買kate
有冇絲打用開手工洗面皂/其他手工護膚品?
覺得手工野俾大brand天然同安全 (雖然應該都係心理作用) 仲可以支持返香港野

用過平凡媽媽隻蜜糖皂洗面皮膚係好左冇咁乾
之後我媽媽嘅朋友自己搞手作護膚品 試過洗面皂同護膚油感覺好好

想explore下其他本土手工護膚品
禁錯腐皮sorry
防曬系數唔係最大concern
我都慣咗搽防曬/ange base打底
見到隔壁po 連登仔屌港女化埋哂d 大陸妹妝
睇小紅書睇得太多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞