[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
唔該絲打
原本想買jo molone 因為好香
但應該唔會夠潤所以放棄左
clarins aesop caudile 呢啲點睇
椰子油加普通cream,比例自己搞
呢兩款都零控油function
驚你會好快溶妝

我發咗毒誓啦但係
呢幾個紫色都好靚好特別
年尾都係逼人破產既時候
你地有冇喺iherb買過護膚品/推介?
見到有rose hip oil vitamin c精華
又有印度神泥
幾吸引 價錢又唔貴
淨係買過搽身嘅cream
我諗緊買glow foundation定chantecaille future skin好
我冇future skin 但係我之前有去佢地counter試妝嗰時試過 真係好薄好保濕零遮瑕 係調色作用既粉底個人覺得 但係我淡妝既時候就鍾意用佢隻tinted moisturizer 好啱混乾肌
呢個我一早已經想買!!!!!!!
忍咗好多日了!!!!!!!
但係我唔想變肥c9啊
Future skin我有
都唔控油的
佢一喺beautylish launch 我就想買了
冬天會變乾肌勁甩皮
但future skin好似好保濕但係零coverage
佢係零coverage㗎
Your skin but better 咁囉

混油我推介你試givenchy matissime velvet foundation
但係我係混乾
Sorry
我以為你係問suqqu定addiction嗰個絲

混乾可以試future skin呀
堅補濕的
搵日去counter試先
唔該哂絲打
Search iherb必買 吳承俊睇
佢會分析成份同講啱咩人用
想問下各位有heather pop 既絲打其實係咪上面同pink pop無咩分別?
我而家燒緊heather pop, melon 同 pansy 後兩者都叫特別色
但硬係覺得heather同pink pop有d 撞色咁
有冇人喺lookfantastic 買過野?
我件貨佢本身預算18-23送黎
但係依家一d 聲氣都冇,淨係話到咗hk custom cleared
想知佢係咪郵局派?最怕係不知名速遞想搵都搵唔到人
我之前等左成大半個月
仲要星期六先會送去我住果頭
係咪郵政局拎黎? 定不知名速遞?
唔係dhl 呢d 真係唔知點追
不知名 我住九龍灣 自己拎要去葵涌果邊拎
之後我無再買過野 不過都成2年前 唔知轉左快遞未
上星期買完,琴日已經送到 仲係送上門
之前係要去郵局拎。 今次又轉咗速遞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞