[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
今日用integrate gracy cream foundation. 好好多 又平又正
我碎粉用excel 我諗個人真係太乾
一係試下用少啲碎粉?

今日我用koh gen do粉底即刻無咁貼
本身都有諗過一刻
點知個curve出黎全部一樣樣
唔知iron可以調
又要吹咁耐
不了
髮量多,頭髮長真係搞成個鐘都未吹完
風筒就真係值得入手 吹完個頭好貼服順滑
啲curl似大法官假髮嗰種
真係買番風筒算
等咗佢出新野咁耐 俾啲咁既野我
Workbitch絲打岩岩tg左相俾你,睇下收唔收到
咁岩呢幾日又開始生瘡,我一直都有偶爾用下skinroen查d生瘡位置,但好治標唔治本,下下佢生我就查,唔知點做先可以唔生

我2邊面頰果d紅腫瘡係成日番發,加上呢排可能谷m,鼻同下巴都有粒大紅腫瘡,冇膿又大粒

其他細粒有d有膿,有d冇膿但喳佢,會有好大粒粉刺/油脂粒響底走出黎,極嘔心

塊面keep住紅又乾,又多紅腫無頭瘡,查咩都唔岩,幾年前皮膚靚果陣查比較油既physiogel/ avenue soothing cream都冇事,而家乜都冇查都搞成咁

我都唔知可以點做
我都買咗支505,乜有特價咩?定係$110已經係特價嚟? btw呢個牌子個brand image 幾似kiko
我覺得都幾靚 上嘴會變matte
應該係正價 呢個牌子貴過kiko
可能因為都係意大利品牌
原來特價係指kiko,太興奮get錯𠻹
我見3ina好似無咩特價
想買支上面絲打講個個系列
絲打swatch呢隻色好似幾靚 轉季又好想買啲玫瑰色土色紫紅色唇膏

有冇絲用過burberry 唇膏? 好冇用?會不會假潤?見個樣都幾靚又唔貴
無用過呢支 但有其他Burberry 唇膏
好好用
好貴 同埋好似幾重
我係salon吹左半個鐘
個stylist中間交左俾個助手
然後話隻手好攰

仲要改唔到
唔知發生咩事
屌 好想要
係咪一定要上網買?
你可能要睇下係咪黎m前一星期就會開始爆
如果係又加埋變肥
可能要睇婦產科
旺角間top開咗門市 可以去試下色先
asos 得返勁少色有
我都有呢枝 係幾好
如果無食過嘢可以keep到 飲水都唔甩

不過唔見咗
買返枝先
超唔用 唔假潤
佢就算係liquid velvet都唔會乾
依幾日塊油面都勁乾呀覺得!
用咩碎粉好?又唔可以唔用
我用by terry覺得都ok, 可能因為佢本身主要成分係透明質酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞