[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
絲食左幾耐素?我呢排乾到唔只出濕診 仲有一粒粒紅點
我都係咁
利申,夏天都甩皮果隻
LF唔係用kerry 我之前買係kerry 不過係lf買唔夠額就冇tracking
佢都算大公司嘅 但得葵涌有得攞勁唔方便 不過起碼個電話仲打得通
skynet個電話我平均每打60次先通一次
仲要hea 9我
Lookfantastic用dpex,同cultbeauty一樣
有tracking no同送貨前會打電話
我15號買左700幾蚊,琴日收到
你咩肌?
都係乾肌?

Future skin好薄好水 又係零控油
宜家天氣用唔錯 再凍嘅就唔夠潤了
係呀 佢真係零coverage
純粹可以均勻膚色
適合追求裸妝感嘅人

Coverage同makeup forever water blend差唔多
但future skin潤少少
年尾都係逼人破產既時候
可唔可以比100個正評呢句
我之前等左成個月 以為寄失左
就無再係lf買過野
我應該同你係同一批貨
16 號話去到hk custom cleared
之後就無晒聲氣

痴線 又出新野

Makeup revolution
抄到咁 乜都抄
盒眼影好靚
混油肌用緊canmake新出個綿花糖粉餅(方型盒)出奇地唔錯 過埋今晚再包膠
我用呢個鼻頭會卡粉
面就都ok
想試下轉用日系粉底液
有冇絲打有好介紹

想搵啲類似dior forever 既
岩混油肌 夠遮瑕 夠long wear
想搵隻平過forever既有冇介紹
見到上面有絲打話用完covermark草本粉底霜
我琴日就搵翻個sample黎試
發現好靚 又好Longlasting
我中午上妝 之後唔記得帶粉餅出街 無補過妝
又去食韓燒又行黎行去 但係成個妝都仲係
而且覺得比平時用嘅粉底 更加無咁易出油
我都係用紙巾印一印 (印出黎 紙巾唔算多粉底印)
又變翻好完美咁
已經覺得要買
不過我唔係混油 但t字位會出油 冬天都會出
覺得唔錯
Off Topic
有無中醫介紹想調理
同埋中醫減唔減到肥?
唔該晒自尋度短路絲打
人愈大出得愈少油
覺得自己開始衰老
有冇人有同感

就黎3字頭,由油肌變中性肌
但係用油(double serum) 又會出暗瘡
真係好矛盾
有無人試過線面?想試下,但又唔知好唔好。
上網有人話好好,又有人話敏感+無用,唔知試試好呢?
JC 愈來愈大貪
借d 意想R 部Tesla
冇撚嘢呀
人地識你老鼠

我試過一次線面,係最傳統果隻
岩岩線完會紅晒,但塊面好滑
之後兩三日爆到成個額頭係膿瘡,好多白色膿
我平時係手狠友,一有白膿就會整走佢
但果次真係一粒都唔敢搞,怕會毀容
好彩一個星期後慢慢退
之後都發覺少左生瘡,係谷m先爆一兩粒
但真係唔敢再線 好大陰影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞