[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
搵日收工去試試佢
新貼留名
Tatcha係正野 我有用緊潔面粉 佢隻paper mask成2舊水一塊 但真心正!
不過宜家無用了 太貴了
我都有用佢隻paper mask!!!
係真係勁好用 下次佢八折我要大手入貨
有幾好用?
用完係明顯feel到自己塊面緊緻咗 同用完幾日都唔會覺得乾
咁堅 好想試
我都等緊佢下次減價
好多嘢想買 佢成日都八折
佢個lip balm都好用又靚
真係好憎又感恩啲牌子亂派貨比班beggar

成日同朋友講好想試下XXX 跟住朋友就回我「講係呀係呀牙冰個(beggar)都有用牙」
屌佢老味瞬間滅火慳錢
香港應該好難先有折
唔該廢J絲
Black Friday 好想飛美國買野
又要破產
大家有無睇定啲咩會black Friday想買
到時先睇啦 咁早睇會忍唔到手
我屋企行去saks fifth avenue 15mins
每日返學放學都經過
哩度有冇絲打用i never use foundation 嘅野?即係shine天佑個老婆個個自創品牌
好似無乜見到絲打有講
我之前買咗eye mask用咗一次 唔見有好明顯效果 又係好過無用咁解
有個朋友用開B5,佢話用過好多品牌包括出名d嘅bicelle同skin ceuticals,佢話inuf個個最保濕最快吸收!另外仲有個朋友係死忠,話佢個face mask用完即時見到lifting!
但佢d野真係好鬼貴 究竟係咪咁值先...
幾時會有8折 係快閃定點?
8折入得過 正價太貴真係
一個月俾自己full一塊貴mask
好羨慕
不過有得睇無得買都好辛苦
樓下就係sephora
lm先
戒糖之很轉季黎M皮膚都好穩定,無乜野好repo……
caudalie枝美白精華用完,白咗唔多但唔會上完粉底一陣就暗沉,係咪心理影響
眼妝新手求教
呢三盒我望左好耐 唔識揀 就咁睇就覺得renaissance 靚啲 但係上眼唔知會唔會太深色
順便問下 呢兩個牌子會唔會飛粉 顯唔顯色 點比較
上個post 睇到話too faced唔飛粉, ok顯色
Anastasia 都係話粉質好
咁呢兩個牌子邊個好用啲呢

(有Huda smokey, MAC mischief minx, colourpop Give it all to me
咁係咪soft glam會太多相同

請各位指點
上面唔記得打

因為眼影唔多 其實我唔係好識分咩叫飛粉 其實huda係咪算飛粉?
定係買呢盒算

(大盤太貴 唔考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞