[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
我之前都係 用咩都唔穩定易生暗瘡
好推薦Ad+ 既2號同3號
即係Toner 同Lotion
朝早淨係用清水洗面+防曬
椰子油堅work,我老母個肚一條紋都冇
我有個fd都係咁
佢用完幸福肌不再孔慌+8%油枝cream+去角質mask
有瘡用bpo搽
之後好開心同我講佢啊媽都睇得出皮膚好左

我唔係話一定要用幸福肌
但搵唔到啱自己既skincare不妨試下
就算冇用都係1000蚊左右當買個希望
不過唔好用cool lotion
太重酒精
我會爆瘡仔
我果陣都好想買幸福肌
但好似好難買咁
(本身唔中意網購 無得試質地 etc )
所以簡左ad+

cool lotion 我都用完一支
爆瘡就無
但對我黎緊作用不大

無再買

2號 我應該會無限回購
3號 就要諗下 冬天想再滋潤少少 可能下年再回購
搵到代購佢枝toner都算抵
我有keep住買俾我啊媽用
但整體黎講太潤又冇active ingredients
如果偏油肌我覺得要到10度/濕度得2-30先啱用
始終日本牌子,日本凍過香港咁多

幸福肌就算係台灣都冇得試
一定要上網買
你媽咪係咪好勤力按摩肚皮
多謝絲打,遲d買支2號仔試下
其實真係唔明乾肌爆瘡係咩原理,我額頭真係一滴油都冇,我都分唔到究竟係壓力瘡定係皮膚問題

噚日去我個friend度玩咗ct盒聖誕限量
粉質係好好 但係啲色真係唔特別 係啲你同我都會有嘅顏色
買到都值得買嘅因為唔會有錯 點化都好睇
不過買唔到都唔洗唔開心
我成日都閃到對面海都見到我
想講問下絲打們枝orbis卸妝係邊到買 成日用卸妝水搞到好乾 用油又生野
比樓上燒到ct supersonic girl
好 咁我下次跟你買
佢話嗰時一日按幾次
https://youtu.be/zR0NXBWzxTk
我已經feel到如果俾我用會勁”leh hea”
多謝tati正式滅火
我都諗緊買唔買好, 但睇kathleenlights條片又幾燒

不過好多人都話唔岩頭髮又直又硬既人用
所以慳番4000蚊算
仆街 佢個頭用完成個乞衣咁,係OFFICE笑撚死我
我倒酒落肚都無用 一樣爆到傻,天生架
好想知點解精油產品唔得呀
有啲精油會有通經嘅作用,如果本身唔熟就索性唔用會安全啲,因為就算搽喺皮膚都一樣會進入身體,所以安全起見就唔好用精油了。之前聽過有自然療法嘅人用茉莉原精嚟催生 想按肚嘅可以用植物油,例如椰子油/荷荷巴油/甜杏油等等,揀cold pressed就品質比較好同埋喺製造過程嘅營養流失相對少啲。

餵緊人奶都最好唔好用精油,因為啲份子會經人奶傳到去bb度
椰子油堅work,我老母個肚一條紋都冇
我倒油落肚都無用 一樣爆到傻,天生架
完全唔想買啦依家
呢幾日乾到癡線 用myv粉底都甩皮
我未甩皮 但平時用em碎粉
呢幾日已經唔用 淨係用lp已經夠
明明上年都唔係咁 係咪老啦
我都係用myv 粉底,碎粉用becca,效果好好呀
乾肌表示用myv粉底面頰都hold到,鼻翼位乾到成塊粉咁甩出黎 有冇再潤d既粉底液
好乾但搭地鐵番工個陣都熱到岀汗
焗溶我個妝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞