[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
Casablanca日常用正
我鍾意sunset blvd 個名 所以就算hiro似 都想買返sunset blvd
啲閃粉係精華所在
係陽光下仲靚
圖上網搵

見到Harvey Nichols 有set TF 眼影+2支 lipstick
眼影係iris bronze 唇膏有支係Casablanca
$605 好似好吸引咁
又想要了
果然得不到的從來矜貴

Casablanca係靚又百搭
咩都襯到

想問有無絲打過黑眼圈/淚溝針?
最近覺得愈黎愈嚴重,好困擾,想打走佢
但發現好多失敗例子,有無好嘅醫生推介
唔好返大陸打。
台灣/香港醫院打都唔錯
千其唔好上美容院到打
有冇人用開袁小姐d 野?
有支xcellb 想試下

依家成日都覺得唔夠保濕,容易出油
我最愛既豆沙色
廢J絲你真係好衰
我都有買plushies 勁鍾意呢隻formula
薄到搽左好似冇搽咁
買左milk tea 同chocolate milk
成日心郁郁想買兔幾枝
佢識咩呀
不過感覺膠左啲
唔明點解咁調

要有用開vit b先可以用xcellb
因為濃度太高
唔夠保濕同易出油係冇關係
你睇返你究竟係咩膚質先
油就油乾就乾
2樣一齊就要用水狀既補濕可以skip面霜/lotion
有無聽過Care Cera
聲稱話溫和 不含5大致敏物
有咩水狀嘅保濕
見到絲打你個comment我都落左單
下個月又要瘋狂返工啦
有無絲用過tatcha既眼部精華
琴日買左tatcha silk canvas primer
好好用 上完佢之後 個粉底比平時feel到更容易上(平時都容易 但依加係更容易
遮毛孔效果我比100分
妝last得比平時耐 而且比平時用紙巾印走啲油
今日張紙巾好乾淨
佢令我無乜點甩粉溶妝 連油都比平時少

佢話可以用埋係眼 於是我今日特登試下
平時無用開eyeshadow primer
(一路以黎除左Marc Jacobs嘅眼影唔知點解係我眼特別唔long-lasting 會有積線問題之外 其他眼影都無問題 不過我仍然咁愛mj眼影
所以今日特登用Marc Jacobs眼影
真係用足8個鐘都無積線 成個眼影都仲係到 而且仲好似岩岩化咁

平時用開lm primer 本身都好滿意lm primer
但用完tatcha絕對有wow一聲感覺
無用過 但學廢j絲話齋
In tatcha I trust
Sofina 粉底我真係覺得麻麻
我宜家一枝幸福肌既精華露就搞掂哂
推左幾個身邊既fd用佢地都話正

專櫃的話我用過係cosme decorte liposome liquid同cdp爽膚水同佢差唔多
但價錢差好多
我都諗左一排
用哂手上既即買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞