[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
原來出過咗多盒
處女座表示滿意 give it to me straight
啲色都幾易用
而家諗緊買唔買新嗰盒 brown sugar
Brown sugar啲色全部都好實用 買多盒看門口唔過份
唇膏新色cinnamon同chocolatier 都好正
不過應該唔夠50USD 有冇絲想一齊夾
想要盒眼影,不過唔知夠唔夠班代購搶。今次重要有鏡隻隻色又啱亞洲人應該搶到癲
想問下各位絲打係點樣上碎粉
一次分量係幾多
是關 我20g碎粉 兩個月就用晒
見啲人review 話可以用到成年
利申 條頸都會上粉
用掃上,淨係上t-zone同眼底
其實用得快又冇所謂既,唔好變粉樣就得喇
次次雙魚都係眼影就藍藍綠綠
唇膏就pink到唔pink
如果一齊用真係
我係she palette無得唔鐘意啦
新手想問下點解平時夜晚有敷mask再搽精華同cream點解朝早起身 T zone 位都出油既 系唔夠保濕定咩
利申 混乾
岩岩收到colourpop
Dgaf同as you wave 好靚!
我半夜會出油
但係起身個時就冇油係面
可以我訓著左個時hi晒啲油落張被?
canmake 綿花糖粉餅(方盒)包膠
講咗缺點先, 日系開架粉底通病,得兩隻色而且今次白果隻其實唔夠白...氧化都幾嚴重
用緊mac nc15/20, 我用nc15係最好, nc20自然但係顯得塊面唔夠白
MO個色係紅tone同黃tone中間
上面係nc20既明亮度
琴日試咗十幾個鐘 返到屋企照鏡塊面暗咗1,2度...落妝先見到原來自己咁白[
不過返工用就算啦
整體上有少少乾
鼻頭中午同收工補咗
但第10個鐘左右都係開始溶同卡毛孔 唔算太核突

優點 剛剛上完粉果下真係幾滑
coverage中等 唔算太遮到大毛孔 但最少無明顯咗
控油真係幾好 我戴眼鏡鼻兩邊唔算溶得太核突
96蚊買黎返工 朝早可以求其拍兩嘢就搞掂,我覺得算係咁
已經好過mac盒垃圾studio fix pressed powder好多架啦 人地仲要賣310
但如果可以出多隻再白返dd就好
依樣真,我一見到人話搽椰子油好都勁有同感。
我乾肌,會椰子油加用開既cream
sorry之前講得唔清楚 呢家Post多次
我有sephora VIB Rouge
黎緊26號有20 % off discount
可以借個account比美國絲或者有美國朋友代收貨嘅絲

終於有包膠喇
之前見啲台妹大推但又未有機會試
我反而買左innisfree
用係t位
唔知兩者比較如何
Skynet真係愈黎愈慢
我15號order, 而家都25號, 等左十日仲未送貨
平日買野都已經咁, 第時聖誕/減價肯定等到佛誕都未送到

以前send過email俾sf投訴, 點知sf完全冇覆過我
我係新手化妝
之前用開W.Lab Cushion 覺得好潤
最近試sofina primavista 既base同foundation
base都幾水幾爽既
但唔知點解上完foundation過一陣就會起粒粒好乾
已經化base前又查左野保濕先
本身應該偏乾性
想請問係我用錯方法定點
跟左佢個指示個圓形大小 但覺得唔均勻擠左兩次
係咪落得太多foundation
利申用矽膠撲查
感謝
我用掃上會將本身個底妝都捽甩埋
同埋上完嚴重粉樣 眉都白埋
btw其實係咪有必要用碎粉
sf真係好閪
佢寄錯嘢俾我 我退貨
已經退返返去但佢一路都唔退錢俾我
我問 佢話處理緊 叫我收嗲唔好催佢
Black Friday d 優惠愈來愈早推
但都愈來愈唔抵 送貨又預佢例遲
其實近年都少買左
Thanks
出左一排
唔太受歡迎
我果區
雖然鍾意藍色個支包裝 但都唔會入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞