[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
但係真係好肥
買埋lila啦
想當年我都係vib rouge但係返咗香港就冇得再買
我之前就係用集運加去美國旅行狂買
成功續咗兩年VIB Rouge
但近排我用集運完全買唔到 比佢Cut晒單

你同土匪絲好邪惡
但我鍾意
最鍾意叫人買嘢
我啲friend成日見到我都話 點解次次見到你都要洗錢
見到上個po有絲打話mufe matte velvet 粉餅好用
但我淨係見到台國同美國有 香港冇嘅
*台灣
我都想試 個粉餅好似好多好評
成屋粉盒都係日牌
我都好鐘意叫人買野 一齊洗錢好開心
想問係唔係有混油絲打用過jill stuart粉餅?
有無個名睇下 見佢有幾款base makeup都係依兩三個月出
講起cream mask 唔知fresh 紅茶面膜算唔算?
我覺得佢個效果好明顯
instant perfect 個名冇改錯
啲皮膚好似泵返漲有返彈性細緻咗收返細啲毛孔
敷完個效果都hold到幾日
化妝出少咗好多油 個妝又貼又靚
利申 乾肌 用緊covermark lx粉餅

不過唔可以敷得太密 可能太滋潤嘅關係 好易起粒粒
我係好sensitive一潤少少就會起粒粒嘅痘肌
試過連敷兩日奶曬野
隔一兩個星期敷一次ok ge
我有 我覺得而家呢d天氣用 持久度幾好
可以keep一日 coverage高
不過佢粉感幾重 我夏天未必會拎岀黎用
我係之前拎完試用裝之後去買full size
Ptt好似都幾多好評
好少比人叫買野 通常都係叫人買野多
比人燒買野好心癢癢
香港專櫃好似未入 但sephora hk有
sephora好似已經有
利申係台灣買

係咪依隻呀
cocoa好多玫紅色,次次一打開都以為自己記錯(成日覺得係earth tone)
但我覺得都幾好用
係呀 我覺得好好用
同個盒好靚
我就係低碳水咁,接近keto diet
唔可以話皮膚好好,但幾乎唔會生暗瘡暗粒
有無得夾單
之前有一排淨係食菜 因為濕疹
真係唔會生野
tg: swiftiee
想買lip set
tg: thaimui
想買tatcha!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞