[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
一齊做tatcha打手啦
有用緊支cream 上年極乾極凍果幾日會用上臉 都ok潤 未試過生粒粒住

利申乾敏肌
我未轉天氣嗰時用lotion會生粉刺 諗會唔會係太潤唔岩用
但我用完lotion又覺得塊面軟熟左 毛孔細左
而家用幸福肌抗氧化精華加 shiseido 爽膚水岩岩好
幸福肌我好似有 sample 今晚試下用先
唔該你啊workbitch絲
完全買完唔會後悔仲會回購嘅primer黎
原本諗緊買hourglass veil mineral primer
但上網見到啲人話有機會用用唔知點解變到好水咁
就唔想冒險 直接去試tatcha
好正 而且包裝仲好靚
好想試不再孔慌
想知佢啲精華露係當toner定精華 定係toner同精華之間
係 我原先一開始買tatcha就係j佢包裝
點知用落法國樣樣嘢都好好用
Tatcha 有無skincare 既review
我唔係樣樣都用過 你想知啲咩
求foundation推介!!
自己本身係混合肌(外油內乾)
夏天一直都係用粉餅
但轉季用粉餅好乾
有無絲有好用既foundation介紹
幸福肌真係返唔到轉頭
其他地方既天氣我唔敢講
香港既濕鳩天氣真係幸福肌算最好用
用左之後我唔洗好似化妝品咁周圍想搵更好既
我有用hourglass
唔覺得特別幾好用
反而tatcha真係冇負皮
之間
25-30歲前可以直接精華露+面霜搞掂
想美白/抗氧化先需要再買多枝精華
咁好彩無試hourglass 始終都唔平
佢啲精華都好貴
我記得上年workbitch絲係咪講過年尾有一次sale
定我記錯
又燒我
我都係上YouTube 見到啲Sephora VIB picks 嘅片有講佢 就search黎睇下 先發現
未買價格合理 用完就覺得物有所值
$430/20g 但用好少就夠
之前買落咁多化妝品護膚品同香水唔知點算

我無mocha 但係睇相兩枝好似係有啲似
mocha好似係matte finish
睇你鍾意咩finish
stoned rose就sheer啲glossy啲
恭喜土匪絲
恭喜土匪絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞