[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
恭喜土匪絲
做媽媽生小朋友真係好辛苦 朋友剛剛卸貨 望見佢落唔到床咁好慘
Mac chilli?
我反而覺得紅唇好顯牙白
最顯牙黃就係peach tone coral tone既唇膏
紅唇我推tf cherry lush, 因為佢係blue undertone所以對於黃種人係好顯白提升氣息,而且望落會elegant formal d
(但佢就一定唔係啲好hit既楓葉紅爛番茄色)

但我想問紅唇去in空姐唔會太sharp 咩?
絲打講想試下 仲未搵到一支岩心水嘅紅色唇膏
好靚好想要啊
我見佢好似有好多種精華露,應該揀邊支?
我想問下大家平時係邊度買返工衫?
第一眼睇有少少etude house feel
少女左 無咁貴婦feel
你講完即刻覺得超似
我宜家又睇中lunasol 33
我用曬一條都冇咩嘢
但我好少用上臉 可能都係十次左右 咁啱冇出事掛
agger
但個包裝好靚
Lunasol 07都好靚
兩枝都有 stoned rose會橙啲 南瓜色
Mac mocha深色啲 磚紅
比我揀都會揀CT 無咁乾
真係唔好怕去試下上咀,有時我覺得啲大熱色系未必一定適合自己,而且上手色靚亦唔一定上咀靚,加上網上好多上咀既swatch 因為太focus 個咀,你又唔會知襯唔襯五官同個人既感覺

不過你要預左cherry lush個感覺係冇咁活潑年輕

我自己覺得times square Tom Ford 啲哥哥好好人(又靚仔 ),如果近可以去搵佢地
嘩我有喎 我黑黃皮用好自然

而且好潤,唔洗打底就咁用就得
題外話 知道唔講L’Oréal
但大家點睇哩啲anti-haul
雖然佢講到CT好差又話同UD好似
但之前係小紅書睇兩盤啲色有好多唔同

我見到類似呢啲review 會睇下
覺得當多個參考 無壞
之前都掙扎過買ct呢盤
但感覺好似啲色好灰
同埋包裝少女心太重
土匪絲恭喜
有無絲打知邊度有得買cinema secrets 盤concealer
有睇呢條女啲anti-haul 來黎來去都係講咩啲色普通 你一定有呢啲色 你咁講真係以後都唔洗買野
一係就話貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞