[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
係咩post 想睇下
是咁的
小弟做緊一個 女性學生化妝品消費研究

經過依個post嘅絲打 可以入去click幾下

https://cityuhk.au1.qualtrics.com/jfe/form/SV_cHp1dQzQiK2ZNgp

我都想睇
有無絲打用過tatcha silk canvas 覺得點
上網見到話佢pore filling 效果好好
又講到乜skintype都用得
今日去Joyce beauty摸過 試搽上手多紋嘅地方 好似真係幾好咁 但想上黎問下有無絲打用過

有冇人知道香港dior有冇賣827 violet garden 見日本妹ig有post好似幾靚

同埋呢盒南瓜色好冇用
邊個post
想睇
應該屌班00後
下面個盒
不過好似有絲打講過dior眼影唔多出色?
冇錯 上次我就係問單色眼影嗰個人
冇計Dior fans我真係忍唔到手

同場加映幫大家滅下火
歐美blogger對dior backstage評價唔高
本身想買呢盒唇彩
但係睇到幾個人都話有呢個問題

啲格畫左兩下就穿窿
即刻滅左火
畫兩下就穿窿
同岀街補又唔方便⋯⋯⋯⋯
係dior fans就唔同講法
下面個盒係幾靚

唇盤真係不了
成日覺得好麻煩 帶出街又要帶埋掃
唔帶佢帶唇膏嘅話 咁買佢黎做乜
初初一出 睇相個陣以為佢係眼影覺得好靚
終於有時間上黎 今日阿仔發燒啱啱先訓著
無用過
用緊silk cream 感謝很好
In tatcha i trust
呢個系列我最鍾意係highlight同contour palette 其他無感
有冇絲熟醫美?
我主要想美白去淺層斑,同埋收細毛孔
諗緊pico定1064好
但pico貴1064好多
又有discovery pico, picoway, pico genesis
暫時睇好似discovery效果最好,genesis反黑機會最細
做咗啦
召喚workbitch絲
問每間都話自己部機最好
discovery同picoway得大集團先有
genesis就小眾d但效果好似冇咁好
好似係講又一城個post 睇太多po搵唔番
除非係Dior 迷
鍾意名、包裝
否則佢d眼影就算啦 (chanel都係)
呢個價錢買嘅嘢hi兩hi穿窿
好耐唔喺香港
條街係咪多左好多小紅書妝
我都唔喺香港 唔知
條街多左好多大陸人就真
我見港女大部分都仲係化淡妝扮素顏嗰類
然後笑同屌人濃妝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞