[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike

好靚
我幾鍾意睇呢個youtuber
又靚女把聲又好聽又識化妝
雖然唔係成日有片
勁鍾意佢
好靚女
d片又有質素
把聲好好聽又識化妝
題外話 知道唔講L’Oréal
但大家點睇哩啲anti-haul
雖然佢講到CT好差又話同UD好似
但之前係小紅書睇兩盤啲色有好多唔同

有睇呢條女啲anti-haul 來黎來去都係講咩啲色普通 你一定有呢啲色 你咁講真係以後都唔洗買野
一係就話貴

我之前都有follow呢個ig
但見佢d anti haul講得好廢,好似眾人皆醉我獨醒咁
好快unfollow左

化妝品真係好神奇
個formula改少少又唔同左
好似nd新formula新palette係咁俾人踩咁
成件事好化學
護膚品都話可以睇成份知咩事
化妝品真係唔得

我宜家入lab成日自己撚啲原料
先後順序 %改少少 打幾耐 溫度keep住幾多
出黎個feel已經可以唔同
我最近打手工皂咁工藝既野都打左5-6舊先出到個最後ok滿意既formula
之後冇錢可以賣返幾舊搵下食
唔好話啲護膚品化妝品
真係試過用過at least摸過個質地先敢講究竟好唔好買/用
你呢科好似好好玩咁
我都好鍾意
但係我膚淺啲 我鍾意佢靚
因為台灣多工廠我呢科又全台灣得幾間有
所以會搵代工廠既人黎教我地
又會成日參觀/聽talk

而且我跟左個prof係負責教我地實際試做既嗰科
成日有原料剩
可以成日公器私用當住佢面拎原料玩
整左啲手工皂周圍派
好好玩咁 搞到我都想去學下
成日乜都想學下玩下搞到周身刀無張利
同意要試上嘴
本身睇swatch同試上手 覺得tf girls隻helena好靚
但試上嘴覺得無特別 即時滅火
佢真係好靚 把聲勁溫柔聽得好舒服
即刻滅咗火
美國應該有diploma可以讀下玩下
或者distance learning
當興趣班咁學下
識多左冇咁易聽ba講2句就買
會變左自己試完睇完成份先睇下買唔買
degree好撚多chem讀到我屌屌聲
睇左ekee 條片覺得兩盒其實唔係真係咁似
漂牙好貴啊 起碼搵到工先捨得漂
等我搵日去試試tf同上面絲打講果支chili先 唔該兩位絲打
空姐好似指定要紅唇啊
我一直覺得自己唔夠氣場carry紅色所以都無買過
紅唇dior 999應該穩陣?Chanel Pirate你都可以睇睇
不過大陸人好鐘意呢2枝唇膏
個人覺得chili帶橙 Mac既Ruby Woo會好啲
我就係因為唔識啲成份中咗好多伏
紅唇一定係tatcha kyoto red
好撚靚
有冇絲打用過six plus d 掃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞