[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包化妝護膚品討論區 #93]

1001 回覆
14 Like 3 Dislike

可以睇下
去斑勁明顯
不過一定要搵手勢好/醫生
講明打得勁少少都ok
預星期五打 有六日退下紅

利申搵美上美打
佢係discovery 打到出哂血
我啲痂3日先開始甩
7日先甩哂
重手到
之前有j過rosewood色枝唇膏
不過最後冇買到
真係幾靚
嗰時見到feelunique有 即刻買
仲要八折入手
收貨嗰日開心過中六合彩
暗瘡買covermark lx for sure
夠coverage 又唔致粉刺
呢兩隻色好靚啊
捕住feeluniquw
嗰度啲burberry beauty好似係最齊貨
買咗枝Burberry liquid lip velvet 係matte finish 個formula亦都好好但係隻色我唔知點襯 盲買買錯色

最鍾意都係呢兩枝
上面05 fawn
下面17 dark rosewood
兩枝咁睇有啲似
但係fawn上嘴nude啲 一定要化妝先可以搽 唔係就會好病 但係化個靚妝搽呢枝會勁靚勁abc
Dark rosewood就係一年四季都百搭嘅玫瑰色 點襯都唔會錯(不過勁難買)

其實呢枝個finish同formula 真係好好
Matte得嚟唔乾 又滑
好想佢可以出多啲色
唔想佢沒落
呢兩隻色好靚啊
捕住feelunique
嗰度啲burberry beauty好似係最齊貨
我之前買Colourpop 幾枝都係中毒 不過太乾
我都有枝#33
其實我係得好淺層既斑
主要係美白均勻膚色+變毛孔
唔想打到出血
想第二日就見得人
我知呀
都係上年俾你燒到
我唔可以買唇膏啦 我估我依家有60枝
中間隻色好靚
靚既但真係乾
Thanks
不過我只係想搵啲粉遮下啲油光
唔洗太高coverage
係hktvmall 買左TO 呢兩支野
niacinamide 10%+ zinc1%
hyaluronic acid 2%+ b5
有冇絲用緊 感覺如何?
niacinamide 10%+ zinc1%: 用過一段時間, 冇乜明顯效果, 朝早用唔到, 同用開嘅幾支防曬都唔夾
hyaluronic acid 2%+ b5: 完全不保濕, 質感又麻麻地, 永不回購
早知問左先買啦
聽完

用開支b5 serum 用曬 想轉下其實牌子
點知......
網上 review 都話上面兩支麻麻地
睇評價話 100% organic cold-pressed rose hip seed oil 保濕唔錯 諗住遲啲入手
利申 CD rom左好耐
正路香港醫生應該唔會
但一次咁貴
起碼會紅一日我覺得先抵
pico啲醫生賣點係打完可以即刻上妝走人完全睇唔出
但我覺得好唔抵
窮撚學生思想
淨係有niacinamide
咁平控油一流
好明顯有少到油
不過我冇乜擦子膠問題
可能上既手法/防曬唔同

我用開物理防曬
用拍/輕抹既方法上
粉底用開粉狀
嗚呀... 我啲錢呀
唔怪得我搽完仲乾...
係咪收毛孔精華都乾??
佢地serve慣大陸人轉唔切channel掛

化妝品店,服裝店都有職員同我講國語
頸搽埋粉?
手就搽泛白型防曬加碎粉?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞