【虐】我女朋友的名字叫做山村貞子(四)

1001 回覆
182 Like 7 Dislike
午夜十二點出文

午夜十二點出文

冰冰
午夜十二點出文

pish
午夜十二點出文

你得番6日咋仲咁開心
留名支持
午夜十二點出文

你得番6日咋仲咁開心

驚鬼咩,肯定最後全部人一字排開bbq ending

你得番6日咋仲咁開心

就係得番6日 先要開開心心咁過
午夜十二點出文

你得番6日咋仲咁開心

午夜十二點出文

你得番6日咋仲咁開心

唔好sad end呀
係咪十二點鐘有文

好基友

真gay友

唔係話佢出面有條仔咩
定我記錯

Christina 好似係有講過治銘出面有鍾意既人

係喎 Christina呢 屌

好基友

真gay友

唔係話佢出面有條仔咩
定我記錯

個八婆會唔會係剩低果六日又搞事

個八婆會唔會係剩低果六日又搞事

真係唔記得左佢
準時
準時
「原來已經咁晏…」我如夢初醒的道。

「係啊…大戰之後已經過左足足一日。」治銘回答。

他提起那場大戰,我突然想起被扭成麻花狀的黑田,於是開口的問道:

「係呢,點解警方無提起黑田?」

「好似話現場只係搵到佢既血跡,搵唔到黑田條屍。」治銘說。

「咁佢個手提箱呢?」我連忙問道。

「搵唔到啊,點解你咁在意佢個手提箱?」他問道。

我沉默了半响,再徐徐的道:

「佢個箱裡面應該放左黑貞子果盒錄影帶。」

「哦…所以你驚黑貞子會俾警察發現?」

我點了點頭,把剛送入口裡的飯咽了下去。

治銘心有餘悸的又說:

「我當時都嚇左一跳…一個為左消滅山村貞子既組織,竟然會利用貞子去對付返貞子。」

「如果佢地當時無講大話既話,組織係唔會消滅山村貞子,而係將佢地收留係日本總部。」

「咁咪即係坐監?」

「我都係咁諗,所以無將貞子交俾佢地。」

他用手輕拍我的膀頭一下,說:

「做得好!」

他臉色忽然一沉,道:

「不過真係估唔到佢地會開槍,不惜殺人都要將貞子帶走…」

我把飯送入口,一邊咀嚼一邊說:

「站係佢地角度黎諗其實合理,如果我拎盒錄影帶去複製再周圍派俾人既話…」

「咩年代啊?仲邊有人會用錄影帶?」他皺著眉道。

「小心駛得萬年船吖嘛。」我笑著回答。

他瞪了我一眼,問道:

「做咩幫佢地講說話?」

「雖然我同組織立場唔同,互相敵對,但我諒解佢地。」

把最後一口飯都吃完之後,我蓋上了飯盒,呼了一口氣,說:

「好,食完,出去先。」

「出去邊度?」他愕然的問。

「同貞子出去拍拖囉。」我理所當然地說著,然後站了起身穿上外套。

他坐在書桌前,抬起頭看著我,說:

「你傻左啊?依家幾點啊?仲有你已經幾十個鐘頭無訓過教。」

「你頭先都話無時間啦,我依家咪把握時間囉,咁都唔得?」我一臉不悅的說。

跟著,他伸手捉住了我的手肘,說:

「你睇下你腳步浮浮咁,訓醒再去啦。」

我把目光落在他的手上,冷冷的說:

「放手。」

好一會兒之後,他仍然捉住我不放,於是我目光移到他的臉上,只見他一雙眼睛目光炯炯,神色肅穆,一副不妥協的樣子。

我們對瞪著,誰都不肯稍微退讓,房間內的氣氛一時緊張了起來。

火藥味愈來愈濃烈,正當我們快要大打出手的時候,貞子輕柔的聲音從後方傳來:

「ケン、私は昼間に外出したい。」

(研,我想天亮才出去。)

我轉頭望她,面有難色地說:

「でも…」

(但是…)

「頼む。」

(求求你。)

她哀求著。

「まあいい—」

(好吧—)

我重新坐回椅子上,治銘隨即鬆開了手,手肘留了一個紅印。

接著我開始打這篇日記,打到現在已經是早上七時了,四十多小時沒有睡覺,我睏得眼睛也睜不開。

明亮的陽光透過窗戶射了進來,刺得我眼睛生疼。

我將那塊塗了東西的窗簾布重新掛回去,房間頓時暗了下來,調較好鬧鐘之後,倒頭便睡了。
今篇有D短 因為要完日記
留名支持
留名支持
下篇要等到幾點
下篇要等到幾點

要晏少少啦 起身再睇
樓豬加油
下篇要等到幾點

要晏少少啦 起身再睇

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞