神探游學修大爆Ben哥page內幕!!

746 回覆
310 Like 9 Dislike
the game is over條片既笑聲係由心而發架

佢拍片話同邊個合作唔洗同你地交代
者係默認左係有背後黑手

合作唔代表有黑手
可以理解為同足球快報Crossover出產品
我同你合作係咪操控你呀

屌根本所謂「合作」係美化咗成件事
Ben哥page依家出嘅post已經唔係佢自己出
拍嘅片幕後度晒稿比佢讀
就咁睇可能好正常呀有人幫ben哥管理個page
Ben哥又可以出下位攞下彩
一家便宜兩家著喎 幾好呀
問題在於班人「幫」ben哥係借d咦攞著數嘅咪仆街仔囉
就算ben哥唔係15歲中學生
一班人借某某想出位嘅心態 然後話幫佢
事實上當人生財工具 錢就佢地袋袋平安
咁個著眼點就係要放係「合作」方式同埋分錢啦

人地點分錢 點合作 你情我願 關你撚事咩

15歲啦屌你 你係佢邊位要交代咁夠
呢個post只要有人講句野係幫游學修就會俾某幾個會員入佢做"打手"
唔好再拎黃之峰16歲反國教黎做例子
之峰鏡頭前講既每一個字都係佢本人意思
但ben哥呢段時間有邊隻字係出於佢本人意思呀
呢個係分別

你要抹殺Ben仔既自由意志咪繼續囉
咁樣落去根本無討論空間

原來抹殺ben哥自由意志既唔係班背後黑手,而係我
呢個係分別

咁樣落去根本無討論空間

上面d人搵gphone黎比都on9,一個16歲有咁樣說話能力嘅人冇人會信佢唔知自己做緊咩 Ben哥講野比人感覺根本連一個同年紀普通學生都不如,呢個咪就係咁多人覺得佢俾人操控嘅原因
當然唔可以完全否定抽水係佢本人,只係正常都會覺得可疑, 咁亦都係因為佢樣同講野on99,同佢抽水形成咁大嘅反差先咁多人講啦

咁樣落去根本無討論空間

上面d人搵gphone黎比都on9,一個16歲有咁樣說話能力嘅人冇人會信佢唔知自己做緊咩 Ben哥講野比人感覺根本連一個同年紀普通學生都不如,呢個咪就係咁多人覺得佢俾人操控嘅原因
當然唔可以完全否定抽水係佢本人,只係正常都會覺得可疑, 咁亦都係因為佢樣同講野on99,同佢抽水形成咁大嘅反差先咁多人講啦

唔該你睇下佢d出道片先,你就知道呢個細路唔簡單
D人夠話g phone正常中學生點會咁有熱誠去搞社運,明顯收美國錢啦
一切在乎你對佢地既定形
呢個係分別

咁樣落去根本無討論空間

Ben哥唔係拍咗片話係自己意願咩
你哋話Ben哥佢讀稿 ok
咁你點知黃之鋒唔係背稿?

Ben哥拍片抽水嗰時唔會知道內容係咩?
佢接受到靠抽水上位 咁得罪人又有咩問題 至少佢係自己權衡利弊過
你一句「太年輕了」 就可以話佢比人操控
同班老屎忽一樣話後生仔比人洗腦on99

咁樣落去根本無討論空間

黃之鋒有讀寫障礙
你叫佢將反國教既內容逐字逐字寫出來或者佢都會覺得困難
Ben有痴利根
佢講野當然會1999
但你唔可以否定佢讀寫能力比聽講能力厲害
你更加唔可以因為佢講野廢而否定佢個腦

你除左Logic有問題,價值觀都錯哂

其實個Post越講越心淡
我真係相信美斯係香港出世會變廢青
一個地方點樣,睇啲人點講野就知
小朋友既創意同能力係俾你班仆街埋沒架
然後,他終於露出馬腳了
然後....就沒有然後了

Btw 回應完Ben gor又係時候bin一bin條奀星
邵子風

延伸閱讀:我電話長開、fb長上,你對禿頭奸狗有懷疑,你直接問佢,佢答你唔係,然後你就幫佢寫唔係。佢導你懷疑我,你唔直接問我?寫長編都唔選擇簡單求證?
年青唔係大晒。

雖然唔鍾意呢條友 但佢今次又講得好啱

Pish

咁樣落去根本無討論空間

黃之鋒有讀寫障礙
你叫佢將反國教既內容逐字逐字寫出來或者佢都會覺得困難
Ben有痴利根
佢講野當然會1999
但你唔可以否定佢讀寫能力比聽講能力厲害
你更加唔可以因為佢講野廢而否定佢個腦

你除左Logic有問題,價值觀都錯哂

其實個Post越講越心淡
我真係相信美斯係香港出世會變廢青
一個地方點樣,睇啲人點講野就知
小朋友既創意同能力係俾你班仆街埋沒架

我都話唔可以完全否定 只係覺得可疑係好合理
大佬,聽講能力好同反應快已經足以證明gphone有幾強啦
仲有ben 樣同講野on9根本係佢selling pt 一個醒目仔咁款ge人做佢個d野根本wfc
淨係想知ben哥背後係邊個
Too long
老實講,我覺得ben哥啲post真係好有可疑,好多野根本就唔係會係佢把口講出離既野。再睇返佢一開頭啲片,同依加抽水post既比較就知一定有人係佢背後教佢做依啲野。唔評論係邊個或者有冇合作都好,根本就係借緊個15歲既𡃁仔離滿足自己,淨係操控個小朋友已經係一個好大既問題。

唔理游學修既目的係乜,但我覺得佢比之前個啲笑鳩ben哥同借ben哥上位個啲所謂youtuber好好多。就算係假仁假義搏上位都好,起碼唔係個啲圍威喂拎人地小朋友既不足離抽水上位搏點擊既「紅人」

利申:我係打手。
(有睇游學修啲on9 facebook live覺得佢好值得欣賞同好有自己諗法)
《網絡暗黑兵法:養鬼仔》

早幾年討論過,香港人鍾意上網睇痴線佬。

慶幸,網絡痴線佬壽命都比較短,因為佢地嘅定位係跳樑小丑,所以大家笑完就算,劉馬車丶男神BB之流只會曇花一現。

但係,當痴線佬係小朋友,而背後仲有成年人操縱佢,佢嘅威力就會倍增,情況就好似養鬼仔咁。

背後操盤手可以借用小朋友嘅身份,隨意攻擊任何人,而且無須負上任何責任。

更加唔洗怕人反擊,因為小朋友可以抽你水,但你唔可以調返轉頭同一個小朋友計較。

所以,私底下同朋友講起Ben哥,我都叫佢做網絡刺客。

不過,當面具揭穿咗,傀儡KOL就再無威力,今次為民除害,游學修應記一功。

最後提醒各位同業,做人唔好咁陰騭,消費太盡,遲早有日要還,只怕到時你還唔起。

--------

「你成日叫我小心收尾嗰幾年,嗰幾年一早收咗尾喇,啲煙係我用養鬼仔嘅灰,借陰取陽,係要借運」

From 伍公子

伍乞衣

算狗數啦 傻閪都知道佢讀緊稿同埋俾人操控或(非本意地借佢嘅名聲黎做一啲野
呢樣野有冇超越道德底線各個人標準唔同
但估唔到個post擺咗落娛樂台就搞成咁

agger,成堆人轉移晒視線

Yes
游係柒頭柒到仆街已經係共識,我都好認同

而家重點係有班黑手將ben哥變做傀儡kol黎實行自己hidden agenda

個班可能打手黎轉移視線

同意

Yes
游係柒頭柒到仆街已經係共識,我都好認同

而家重點係有班黑手將ben哥變做傀儡kol黎實行自己hidden agenda

個班可能打手黎轉移視線

同意

唔知講咩好呀
十幾歲中學生見有人幫自己開post上位又有錢分,會合作有咩咁出奇

好可能個細路屌梗你哋搞到啲人唔買product,阻人發達
睇左游學修個live 覺得佢講得岩喎
游學修呢鑊真係沒有最柒
但我認同佢
開戰啦
上面話跟車太貼嗰班神探 真係學ben哥講句笑而不語
佢有咁醒自己諗到呢幾句野真係乜柒都得
老實講,我覺得ben哥啲post真係好有可疑,好多野根本就唔係會係佢把口講出離既野。再睇返佢一開頭啲片,同依加抽水post既比較就知一定有人係佢背後教佢做依啲野。唔評論係邊個或者有冇合作都好,根本就係借緊個15歲既𡃁仔離滿足自己,淨係操控個小朋友已經係一個好大既問題。

唔理游學修既目的係乜,但我覺得佢比之前個啲笑鳩ben哥同借ben哥上位個啲所謂youtuber好好多。就算係假仁假義搏上位都好,起碼唔係個啲圍威喂拎人地小朋友既不足離抽水上位搏點擊既「紅人」

利申:我係打手。
(有睇游學修啲on9 facebook live覺得佢好值得欣賞同好有自己諗法)

係唔係都話搏上位個下好笑, 我都想知佢咁做可以上到去咩位咁爽,唔講我以為ben gor係咩天皇巨星 ben gor就真係搏上位喇
然後,他終於露出馬腳了
然後....就沒有然後了

Btw 回應完Ben gor又係時候bin一bin條奀星

其實大字係咪代表一定啱同好撚好笑
見你成個post追住游學修黎屌喎
Gif 上到位就係佢成熟嘅嘅口才同埋思辯
唔係ben gor 呢啲錄片照稿讀都會口窒嘅人同一個水平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞