神探游學修大爆Ben哥page內幕!!

746 回覆
310 Like 9 Dislike
Ben哥唔係話:我無比人操縱
而係話:我同邊個合作唔洗同你交代
咁者係默認有背後黑手啦
周圍同人講唔撚識邊個把撚咩
無人想知道你識幾撚多人啊
我說係想知ben哥係味比人操
真是其事 點可以唔推黑手仆街

agger,成堆人轉移晒視線

大家齊齊討論搵證據
攪大件事 查明真相
咪撚再係到lf2 轉移視線
《網絡暗黑兵法:養鬼仔》

早幾年討論過,香港人鍾意上網睇痴線佬。

慶幸,網絡痴線佬壽命都比較短,因為佢地嘅定位係跳樑小丑,所以大家笑完就算,劉馬車丶男神BB之流只會曇花一現。

但係,當痴線佬係小朋友,而背後仲有成年人操縱佢,佢嘅威力就會倍增,情況就好似養鬼仔咁。

背後操盤手可以借用小朋友嘅身份,隨意攻擊任何人,而且無須負上任何責任。

更加唔洗怕人反擊,因為小朋友可以抽你水,但你唔可以調返轉頭同一個小朋友計較。

所以,私底下同朋友講起Ben哥,我都叫佢做網絡刺客。

不過,當面具揭穿咗,傀儡KOL就再無威力,今次為民除害,游學修應記一功。

最後提醒各位同業,做人唔好咁陰騭,消費太盡,遲早有日要還,只怕到時你還唔起。

--------

「你成日叫我小心收尾嗰幾年,嗰幾年一早收咗尾喇,啲煙係我用養鬼仔嘅灰,借陰取陽,係要借運」

From 伍公子

伍乞衣

Yes
游係柒頭柒到仆街已經係共識,我都好認同

而家重點係有班黑手將ben哥變做傀儡kol黎實行自己hidden agenda
前面鬧戰啲人係咪打手黎

嘈左咁多頁

理撚得佢柒唔柒

傾下背後有乜人仲好

Yes
游係柒頭柒到仆街已經係共識,我都好認同

而家重點係有班黑手將ben哥變做傀儡kol黎實行自己hidden agenda

個班可能打手黎轉移視線
羞哥打手上水
黃之鋒16歲反國教
Ben哥15歲抽下水都俾人話操縱...
個樣生得On9無計
黃之鋒16歲反國教
個樣生得On9無計

佢拍片話同邊個合作唔洗同你地交代
者係默認左係有背後黑手
游學修贛鳩鳩~
黃之鋒16歲反國教
個樣生得On9無計

者係默認左係有背後黑手

合作唔代表有黑手
可以理解為同足球快報Crossover出產品
我同你合作係咪操控你呀
黃之鋒16歲反國教
個樣生得On9無計

其實成班人諗既野同老屎忽冇分別,個個大前提suppose Ben哥唔情願/唔知情㡳下被利用,Ben 哥一開始都話想做youtuber 修狗唔係鼓勵年輕人有夢想咩?當互惠互利既時侯仲叫唔叫被操控/利用?邊個先係呃殺緊Ben既夢想自由?
G phone搞社運,比老屎忽話外國勢力操控
Ben gor咁做 修狗就話佢被利用

點解?係因為你地唔信一個年輕人可以有咁大想頭呀!最撚搞笑係修狗話自己係仇老,你自己都係老屎忽

PS 修狗打手唔該醒少少,如果我地係黑手打手唔會由一開始推動而家,呢個post都係我地班「打手」推番上嚟咋垃圾
黃之鋒16歲反國教
個樣生得On9無計

者係默認左係有背後黑手

合作唔代表有黑手
我同你合作係咪操控你呀

屌根本所謂「合作」係美化咗成件事
Ben哥page依家出嘅post已經唔係佢自己出
拍嘅片幕後度晒稿比佢讀
就咁睇可能好正常呀有人幫ben哥管理個page
Ben哥又可以出下位攞下彩
一家便宜兩家著喎 幾好呀
問題在於班人「幫」ben哥係借d咦攞著數嘅咪仆街仔囉
就算ben哥唔係15歲中學生
一班人借某某想出位嘅心態 然後話幫佢
事實上當人生財工具 錢就佢地袋袋平安
咁個著眼點就係要放係「合作」方式同埋分錢啦

者係默認左係有背後黑手

合作唔代表有黑手
我同你合作係咪操控你呀

拍嘅片幕後度晒稿比佢讀

咁點睇司徒夾帶???
睇唔出15歲
黃之鋒16歲反國教
個樣生得On9無計

其實成班人諗既野同老屎忽冇分別,個個大前提suppose Ben哥唔情願/唔知情㡳下被利用,Ben 哥一開始都話想做youtuber 修狗唔係鼓勵年輕人有夢想咩?當互惠互利既時侯仲叫唔叫被操控/利用?邊個先係呃殺緊Ben既夢想自由?

點解?係因為你地唔信一個年輕人可以有咁大想頭呀!最撚搞笑係修狗話自己係仇老,你自己都係老屎忽

PS 修狗打手唔該醒少少,如果我地係黑手打手唔會由一開始推動而家,呢個post都係我地班「打手」推番上嚟咋垃圾

佢做YouTuber無問題 從來大家都唔係覺得個問題係Ben去做Youtuber 問題係明顯有人教佢做一啲佢原本唔會去做既野 而且不斷利用Ben既名義去攻擊(或者叫抽水啦)其他人
大家表面只會覺得Ben做咗啲咁既野 而慕後黑手永遠都唔會有野上身 過多幾年 大家都只係覺得Ben係抽水達人 但事實佢唔係 而且黑手抽人水既同時都幫緊Ben樹敵
Ben有夢想係好事 最怕個夢想比人利用咗
留名

合作唔代表有黑手
我同你合作係咪操控你呀

拍嘅片幕後度晒稿比佢讀

咁點睇司徒夾帶???

司徒夾帶根本由頭到尾都係生意人 佢有一間公司 會簽合約 借你生財既同時 你都會分到部分錢 更何況佢公司既藝人 基本上都係成年人 有思考能力 會分析自己做既野係唔係利多過弊 唔係話Ben無 只係佢一定無諗得咁周密
再者 你係司徒夾帶旗下做野 或者叫合作啦 唔會比埋自己個Page佢管理 出Post啊麻?但依家Ben個Page好明顯有人控制
唔好再拎黃之峰16歲反國教黎做例子
之峰鏡頭前講既每一個字都係佢本人意思
但ben哥呢段時間有邊隻字係出於佢本人意思呀
呢個係分別
Ben哥個樣同講野
太唔Match 佢抽水既標準
唔好再拎黃之峰16歲反國教黎做例子
之峰鏡頭前講既每一個字都係佢本人意思
但ben哥呢段時間有邊隻字係出於佢本人意思呀
呢個係分別

你要抹殺Ben仔既自由意志咪繼續囉
咁樣落去根本無討論空間
黃之鋒16歲反國教
個樣生得On9無計

佢做YouTuber無問題 從來大家都唔係覺得個問題係Ben去做Youtuber 問題係明顯有人教佢做一啲佢原本唔會去做既野 而且不斷利用Ben既名義去攻擊(或者叫抽水啦)其他人
大家表面只會覺得Ben做咗啲咁既野 而慕後黑手永遠都唔會有野上身 過多幾年 大家都只係覺得Ben係抽水達人 但事實佢唔係 而且黑手抽人水既同時都幫緊Ben樹敵
Ben有夢想係好事 最怕個夢想比人利用咗

問題係有邊個可以判斷抽水係咪Ben既原意?我同意你話Ben有可能會樹敵,但,你點知Ben其實無諗過要抽人水/非佢本意?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞