神探游學修大爆Ben哥page內幕!!

746 回覆
310 Like 9 Dislike

同一個球場,同一副太陽眼鏡,咁橋又係嗰幾日
有冇咁多巧合

太陽眼鏡呢下有d料

佢張張公仔相都冇眼鏡,衰就衰在佢好地地做乜幫隻公仔戴超
柒修真係聲大夾無準

究竟係短暫既合作,定係一直既幕後黑手?

睇過下Ben gor sell攬枕段片,斷鳩估係係足球快報 or 幕後製作公司 個office度拍,有冇巴絲可以認到係咩大廈?

同一個球場,同一副太陽眼鏡,咁橋又係嗰幾日
有冇咁多巧合

太陽眼鏡呢下有d料

上面個記者話係一樣KOL page admin,但足球快報、籃神呢啲唔算係人物喎

Btw,呢兩個Page 抽啲水同Ben 哥抽嗰啲好類似,仲有籃神整過張圖有Ben 哥,而Ben 哥亦都有Share 過
其實游生柒左呢同佢成關引起大家關注係無沖突既喎
游生真係柒到無眼睇
不過 重點都係邊條仆街利用小朋友姐
邊個係足球快報同Picssage Cap圖既共同admin呀
https://www.facebook.com/brian.waihung/

好似就係ben 哥片入面揸機條友
亦係足球page d 人

睇過下Ben gor sell攬枕段片,斷鳩估係係足球快報 or 幕後製作公司 個office度拍,有冇巴絲可以認到係咩大廈?

自膠先,原來前面有幅圖話2016年2月 Ben gor 已經係年宵幫足球快報揸旗
試玩Picssage

Ben哥雖然開設了新的頻道,但是各方的抽水行為依舊沒有遏止,於2015年10月初,Ben哥受到拜仁@籃神的邀請,去試玩手機通訊Apps-Picssage,這個Apps可以讓大家將各方的經典網上潮圖當作表情符號使用。而在試玩過程中,Ben哥竟然分辨不出憤怒的表情,令人懷疑Ben哥是否嚴重弱智或者自閉。試玩完後更批評此Apps中的dislike按鈕抄襲facebook的like按鈕,但由於dislike按鈕只是通訊程式、網站(例如Youtube、高登等)的恆常功能,故此舉只會令人覺得Ben哥少見多怪。另外Ben哥於其中一幅潮圖中,手握拳頭微笑chok樣,被指是抄襲瑞典youtuber Pewdiepie。

http://evchk.wikia.com/wiki/Ben_Lau

唔通就嚟水落石出?!

咁足球快報背後班底係邊個

The Game Is Over!

自膠先,原來前面有幅圖話2016年2月 Ben gor 已經係年宵幫足球快報揸旗

我覺得Ben同足球快報似合作性質
屌你老母頭幾頁仲係度有人扮老屎忽
原來成班打手柒唔切
01:16 Update:

1.某Page的攬枕同ben的一樣,而且都是維園同一攤位擺賣。即是說公司出攬枕順便幫Ben整幾個,再托賣俾網店app賺廣告費。

2.此A Page與另一B Page據知同一Admin。而B Page很久之前第一人搵ben落廣告加拍片,隔完冷河先退隱幕後。

3. B page 同Ben都有share過 「中女講呢D」 這個page。

P.S.1 依家引起了大家關注,至少影響到黑手生意,無論如何都是好事。

P.S.2 就算Ben自願被舞,他都是一個心智未成熟受法律保障的小朋友。法律上當中經營關係是否合法?道德上躲在背後利用小朋友不明所以的抽水方式玩弄是否仆街?

P.S.3 之前估錯人,但現在大家找到真兇。我柒得很甘心。

開左估啦
笑游學修都唔撚得
咁佢今次係衝出黎柒喎
我都可以話佢班打手連排版都一鳩樣
支持Ben哥

即係佢個9個point完全廢嘅

柒哂

衝出黎柒
拎番飛佢個條女出黎上位好過啦

笑撚左,都話佢對住找相同架啦
The Game is over!
睇返佢啲條件 原來我身邊都幾多ben哥

其實你理解能力係咪有問題

出黎吠啦
The Game is over!

依句野有排抽

張icon 都好柒
未證實就咪撚尻up啦
講到咁肯定 呢鋪佢真係柒左
好呀,我就講Ben哥
其實佢都12定13歲
首先你唔可以假設係有人「操控」
因為而家啲細路好撚醒
所以,更加不能肯定有人搵佢黎做KOL賺錢

好,就算真有其事,
1.你又知Ben哥唔同意?
2.你又點覺得Ben哥心智未成熟?佢之前俾咁多人笑同屌,唔俾無知的小孩一晚長大?
3.游學修唔係好撚前衛、反叛架?佢用啲咁老屎忽既Logic出Post?咪撚企道德高地啦,博乜春?仲要屌錯人~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞