神探游學修大爆Ben哥page內幕!!

746 回覆
310 Like 9 Dislike

個靚仔咁細都未識諗可以點交代立場?
佢老母都無係個仔個立場諗過 抵被人屌
到佢大左 d Frd搵返佢細個d露J相出黎笑你會enjoy?

其實講到呢個位,你都知我地冇咩可能知道兩件事件中既當事人是否願意並enjoy被利用作賺錢工具啦,無論ben gor又好,亞歷山大又好。咁又如何justify到以你所言,當事人「都無出過聲交代任何立場」,第三者唔應該插手了解事件呢?

先不論亞歷山大老母被批鬥有否正確,係呢件事入面,我地懷疑ben gor有可能係監護人唔知道既情況下被他人利用作生財工具,去調查呢件事是否屬實請問有何壞處?就算係有,請問釐清到呢個疑慮後帶來既好處係咪應該大過弊處呢?

1.從來無人講過去調查背後班人係有問題 最大問題係個手法 既然有人有時間做咁多所謂分析 點解唔直接去搵齊所有證據 叫埋當事人出黎對質 要開一個頭盔Post去俾人估估下 之後就食花生被人估到之後公審佢?咁係唔係一個成熟既解決問題既方法?
2.你用一個讀到中一既香港小學生既同一個幾歲既小朋友比 去話大家都無能力去表達自已既個人意願 我覺得唔係一個合適既論證

1. 依加咪揾緊證據囉,你要對質都要有料架。公審?我剩係見到游學修俾人公審渣wo

2. 我唔撚係用亞歷山大黎比,係人都佢地年紀心智唔同啦,但問題係你自己話個原則係「冇出聲交代立場就唔應該插手」嘛,我先用亞歷山大個例子話你呢個原則錯姐。我知呢度令到成個post side track左,我同大家講聲對唔住。

再者,一個中一既學生你想佢有幾成熟?問心,一個岩岩升中學既學生俾人呃真係咁難?我唔係話ben gor係弱智,但如果勞資雙方係有contract,你覺得一個初中生能夠完全睇得明?係冇豐富經驗同其他例子比較下,你又一定知佢拎到既sharing係不低於市價?

識咪識唔識咪唔識
人地唔識嘅咪同佢講係邊個
人地話你唔識某某某好out 咪認自己唔清楚某方面嘅野
有咩好嘈
話唔定香港都有人唔識梁振英添
so what
兩個comment 就可以完嘅對話變做罵戰side track 有咩謂
比你講贏左你又贏咗啲咩番嚟?
大家eq 高啲理性傾番係邊個做黑手唔得嘅?

入黎講句唔識佢都唔比?
好惡呀

冇話唔畀,你要衝出嚟柒冇人阻止你

唔識就等於柒
長知識了
利伸:識佢

其實講到呢個位,你都知我地冇咩可能知道兩件事件中既當事人是否願意並enjoy被利用作賺錢工具啦,無論ben gor又好,亞歷山大又好。咁又如何justify到以你所言,當事人「都無出過聲交代任何立場」,第三者唔應該插手了解事件呢?

先不論亞歷山大老母被批鬥有否正確,係呢件事入面,我地懷疑ben gor有可能係監護人唔知道既情況下被他人利用作生財工具,去調查呢件事是否屬實請問有何壞處?就算係有,請問釐清到呢個疑慮後帶來既好處係咪應該大過弊處呢?

1.從來無人講過去調查背後班人係有問題 最大問題係個手法 既然有人有時間做咁多所謂分析 點解唔直接去搵齊所有證據 叫埋當事人出黎對質 要開一個頭盔Post去俾人估估下 之後就食花生被人估到之後公審佢?咁係唔係一個成熟既解決問題既方法?
2.你用一個讀到中一既香港小學生既同一個幾歲既小朋友比 去話大家都無能力去表達自已既個人意願 我覺得唔係一個合適既論證

1. 依加咪揾緊證據囉,你要對質都要有料架。公審?我剩係見到游學修俾人公審渣wo

2. 我唔撚係用亞歷山大黎比,係人都佢地年紀心智唔同啦,但問題係你自己話個原則係「冇出聲交代立場就唔應該插手」嘛,我先用亞歷山大個例子話你呢個原則錯姐。我知呢度令到成個post side track左,我同大家講聲對唔住。

再者,一個中一既學生你想佢有幾成熟?問心,一個岩岩升中學既學生俾人呃真係咁難?我唔係話ben gor係弱智,但如果勞資雙方係有contract,你覺得一個初中生能夠完全睇得明?係冇豐富經驗同其他例子比較下,你又一定知佢拎到既sharing係不低於市價?

其實錢算事少,抽水post事大

入黎講句唔識佢都唔比?
好惡呀

唔識就等於柒
長知識了

你又柒多次,意思從來唔係咁

唔識唔等柒,柒在又要食花生又要笑鳩人知名度低,實際上游乜鳩唔係咁天皇巨星但你要知佢係邊個完全唔係一件難事

好難一條線咁去話童星係arm定唔arm
如果小朋友對lee方面有興趣同享受既
家長又有同佢講解返當中既利弊
我睇唔到童星會有咩負面影響

亞歷山大被人追擊主要係佢老母
個小朋友根本變左佢既一件商品
好明顯睇得出亞歷山大生活上好多野
都因為要R廣告所以先要做出黎
lee d痴撚線家長被人屌好合理

Ben哥到宜家都無出過聲交代任何立場
你一個第三者唔知頭唔知路
用自已既神探分析去幫人出頭?
真係唔知係咩居心

如果(我話如果渣),亞歷山大好enjoy做代言,同時佢老母又如你所言咁仆街,咁應該如何評價佢老母既行為?
再者,亞歷山大由頭到尾都好似冇出過聲交代立場?(好似係)

得幾歲嘅小朋友點知咩係代言
佢做完你比粒糖佢佢就開心㗎啦
情況好似山區個啲農民 你用成本價0.001%買佢收成 佢都覺得好開心好感恩 咁個買家利用佢地嘅無知去壓渣農民又算唔算仆街?
總之,對於利用無能力選擇下嘅人去牟取私利就係仆街。

相反,ben哥係中學生,我覺得佢已經有能力分辨對佢有利害嘅事。第二,合作並唔係ben哥唯一收入。首先佢一定有父母養先,又唔撚係窮得好離譜,佢都係想多d零用錢佢而自願選擇合作,並唔存在「被迫」。

知唔知咩叫fair trade?

為左唔影響大家,我唔會再周旋於「揾出真相是否正當」既討論
邵子風成鳩日咁恨上位
仲要成日搞三搞四 個個估佢都無可厚非
今次游學修柒左反而俾佢有位入刷存在感
仲有龍小菌真係俾邵子風帶壞哂 變到成個西女人咁
留名
ben背後有人操控就一定架啦 一個初中雞會抽水抽到呢個level? 仲要個樣都唔係醒果類啦

不過睇到佢真身俾人起左出黎 之前俾佢抽過水既人應該好似搵番人生目標咁
The game is over個feel好似卡通片主角開大技以為打贏左對手之後主角慶祝
但大佬企返起身
[quote]然後,他終於露出馬腳了
然後....就沒有然後了
太長無追post

點解唔直接搵ben哥問清楚?

佢又唔係住外國
[quote]然後,他終於露出馬腳了
然後....就沒有然後了

coincidence? I think not
太長無追post

佢又唔係住外國

等ben哥澄清啦
但係我真係一直以為係ben哥自己抽架,依家話有人幫佢岀文搞到我有啲心up添

agger
ben 哥點睇都唔會回應掛我諗
太長無追post

佢又唔係住外國

根本就係
成班比修哥點左做神探咋嘛,小事化大
不過無計,奀星係要咁上位,兜大圈做神探
太長無追post

佢又唔係住外國

等ben哥澄清啦
但係我真係一直以為係ben哥自己抽架,依家話有人幫佢岀文搞到我有啲心up添

如果個Page真係有人控制 黑手大可講話我就係Ben仔之類 無其他人控制我之類既言論 即使拍片都好 黑手都可以準備講稿比Ben仔 所以我覺得如果有黑手點澄清都無用
純尻Up

唔識就等於柒
長知識了

你又柒多次,意思從來唔係咁

唔識唔等柒,柒在又要食花生又要笑鳩人知名度低,實際上游乜鳩唔係咁天皇巨星但你要知佢係邊個完全唔係一件難事

D人入黎想睇ben哥唔得?
其實新個段廣告片睇得出有人有準備講稿比Ben 所以點都應該搵個黑手出嚟先 我覺得
先唔好講Ben仔到底出於咩原因同佢合作 有無私心
黑手一直係背後利用Ben既名義四周圍引起火頭
但自己個真身就逍遙法外 其實已經要仆街含撚死
未有條柒頭之前既gagmode幾好笑架喎

係佢同龍小菌加埋之後先低汁
究竟呢個post入面有幾多人係有追過post

我都諗過呢個問題 唔通得我自己一個
太長無追post

佢又唔係住外國

等ben哥澄清啦

如果個Page真係有人控制 黑手大可講話我就係Ben仔之類 無其他人控制我之類既言論 即使拍片都好 黑手都可以準備講稿比Ben仔 所以我覺得如果有黑手點澄清都無用
純尻Up

如果唔係真係識ben哥真人
都只係可以個page到聯絡佢
大家都話明眼人知個page唔係佢自己搞
咁其實都未必問到咩真相

咁真係唔知佢乜水 屌你 拎的士陳同佢比

宜家連唔識d垃圾都唔俾
無眼睇

而家唔係屌緊你地唔識佢呀
而係你地一個二個懶威咁留言話唔識佢
有乜為呀
有乜咁威呀請問
唔識就上一頁啦唔該

唔再回應

痴撚線,人地真係識又話人懶威,你死返入你老母個西度啦

等ben哥澄清啦

純尻Up

如果唔係真係識ben哥真人
都只係可以個page到聯絡佢
大家都話明眼人知個page唔係佢自己搞
咁其實都未必問到咩真相

呢句真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞