(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(結局)

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
啱啊!大家經歷咗生死,感情自然更加深刻,大有意思就一齊啦!唔好浪費時間啦!
係咪暗示緊成皇志同布甸
有兩條友好無聊,每個留言都負皮。
作者group仇家
冇文照推
依排感冒未清

食完藥好眼瞓

返到屋企就攤係張床
小心身體呀
個故事應仲有三章

今年就可以完成

之前有留意的話

啲章節唔同咗名、章數都唔同咗

所以話有啲野好難預計
其實呢個故,太多人共同經歷生死
志志同成個自強會大部分人都可以一齊
臨老入花槽
輕輕一推
Push
睇怕都冇
打緊
房侍農把我挾持到洗手間,我掙脫了房侍農的糾纏,不滿道:「喂,縮手啦!」

房侍農瞧了瞧那一列的厠格,再打量我一眼,臉上淨現出有會於心的笑容,道:「喂,阿志,記唔記得嗰次我捉你入厠所,你仲以為我係嗰啲死變態佬,要玩你個菊花。」

我想起那次經歷,不禁心中有氣,道:「你捉我入厠所,搵孖葉扣住我,除咗我條褲,其實我可以告你,告到你差人都無得做。」

房侍農笑道:「男人大丈夫,依啲野記到家啊?你唔忿氣,最多我畀你除番我條褲喇!」

房侍農話畢把屁股挺向我,我一臉厭惡地道:「死開啦!我又唔係好似你依啲死變態佬咁,鍾意睇男人屎忽。」

房侍農哈哈一笑道:「由嗰日起計到依家一年都無,估唔到發生咗咁多事,同你一齊破獲8座單非法禁錮傷人案、再一齊賭波贏大錢、跟住畀人屈非禮、轉過頭破埋大案紥職,講真到咗依一刻我仲好似發緊夢咁!阿志,你果然我嘅貴人嚟,識咗你之後,我逢凶化吉,依家仲升埋職添!」

我聞言亦覺得發生在房侍農身上的事很不真實,當初我是哄騙他,說什麼睡仙陳搏的傳人,佔他的便宜,成為了他的師兄,後來他還夢見我虛構的睡仙,得到對方的「贏波貼士」,最後還如有神助在近乎不可能的情況下一鎗擊斃。

想到這裡,我不禁問道:「你開鎗嗰一刻,真係見到啲咩星命點啊?黃金軌跡依啲野架?」

房侍農笑道:「依啲緊係吹水架啦!講啲神神化化嘅野,啲人先覺得我係高手,當時我係諗都無諗到會咁準一鎗就打死個犯,你叫我開多一千鎗,我都未必再打得中啊!」

我愕然道:「咁即係你撞手神、好彩架咋?你唔怕會打中madam咩?」

「嗰陣真係無考慮咁多,你千祈唔好將依件事同madam講啊!」

我笑道:「你咁著緊madam對你嘅睇法,你真係鍾意咗人啊?」

房侍農搲著頭道:「阿志,我都四張幾喇!想搵個女人置番頭家都好正常啫!從前我唔敢諗,但係依家我還晒債;又咗升職,叫咗有啲事業;加上我救咗madam,佢對我印象應該都幾好啩!鬼頭話可以調我出返大局做,我都唔去啊!目的就係留喺到溝madam,你覺得有無行啊?」

觀乎剛才水桂麗的表現,我肯定她對房侍農或多或少存在著一絲情愫,我點頭道:「madam都唔細得過你幾多,依個年齡,唔會再有咁多揀擇,加上你英雄救美,佢以身相許,都無可厚非啦!」

房侍農喜道:「真係嘅!」

「緊係啦!打鐵趁鐵,好快快脆脆去滾大madam個肚,做老豆啦!再遲啲madam停經,生唔到仔架喇!」

房侍農指著我笑道:「阿志,衰得你把口咁嘅!」

我們從洗手間出來,金碧韻訝異道:「嘩!你地走咗去成半個鐘先返嚟,係厠所搞啲咩花臣啊?」

房侍農道:「兩支公可以搞咩花臣啫?依家提倡男女平等,妳地啲女人平時夠去厠所去得耐啦!咁我地都去返咁上下時間,大家咪拉返勻囉!」

金碧韻撇了撇嘴,道:「兩條友神神化化,我幾驚你走咗去,唔埋單啊!」

房侍農道:「依層妳放心,以前阿叔一窮二白嗰陣都唔會走數,依家咁風光,更加唔會走數。你地食飽未,食飽就埋單,卡啦OK直落。」
一開就有文 太爽了!
[url]有文 [/url]

春巴 take care
春巴加油 小心身體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞