(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(結局)

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
朋友你去追下魔瞳再講
吓!

師父
你好似過咗火
講真我出唔切會出聲通知
我唔知你出咗來做野未
有陣返到屋企攰到寫唔到都無計

靈感方面有野位阻住咗 我寫唔到點可以夾硬寫呢
成個故寫咗七十幾萬字
我都肯堅持

你估真係為出書咩
講到我好似好無責任感

我知等文吊隱

但係作者寫文唔辛苦嘅?

我每朝七點幾起身返工
有時寫文出到二點幾先瞓
瞓得四五個鐘
幾難頂你又知唔知

有時放假
啲朋友叫我踢波都無去
犧牲自己娛樂你又知唔知

講真
我有無話幾多正評幾多推post 先出文
你地有無買書
我都會繼續寫

寫咗兩年多啲
中間最多去咗一次日本
停咗五日
上機前都死到有文
落機返香港又即刻出文

我對得住自己個故事
我有時間就寫
寫完就放上嚟

我有自己出文節奏
再唔係你一兩個月後先上返來睇都可以
依樣真 追完魔瞳覺得所有作者出文出得好密
( Show Blocked User - 神聖比卡超 )

含撚啦屌你老母 我就我 咪撚我地
水桂麗尾隨羅家環到達了荃灣船塢,房侍農亦尾隨水桂麗前來,不過他乘搭那輛的士的司機在半路跟丟了水桂麗,所以他花了不少時間才發現水桂麗那輛車。

房侍農在船塢附近找了一片,也找不到水桂麗,就在此時,一聲鳴響傳來,房侍農認出那是鎗聲,他喃喃道:「有人開鎗,Madam唔會有事啊?」

下了班,房侍農沒有佩帶警鎗,可是他擔心水桂麗遇險,還是循聲走到了貨倉。

房侍農走進了貨倉,發現了鍾仔的屍體,還在附近發現了對方的佩鎗,心想:「發生咩事啊?鍾仔死咗?咁madam water呢?」

正當房侍農滿腹疑問之際,他聽到一陣驚呼聲,然後看到閣樓的水桂麗被一名持刀的男人步步進迫。

房侍農連忙撿起了鍾仔的佩鎗,打算指嚇那個男人,好讓對方住手,可是情況太兇險了,單憑示警恫嚇已經來不及制止。

房侍農與閣樓的二人距離足足有三十多米,而且天花懸吊著不少雜物阻擋他的視線,但時間已經不容許他作出另一個選擇,凌霸正對著跌倒在地的水桂麗舉起了綻出寒芒的軍刀。

房侍農藉著窗外微弱的街燈,辨別出凌霸的位置,他雙手握鎗,鎗口微微向上,這刻他的雙目如鷹隼,一瞬不瞬緊盯著凌霸,精神高度集中,握鎗的雙手沉穩有力。

這刻的房侍農腦海浮現出電影大白鯊的經典一幕,布羅迪警長倚臥在傾斜的桅杆,把鎗口對準衝過來的大白鯊,雙方要在頃刻間分出生死。

軍刀從凌霸的腦後,直搗向水桂麗。

啪一聲鳴響,子彈從鎗口呼嘯而出。

子彈呈四十五度角,向著閣樓的位置飆飛,子彈呈一直線的軌跡前進,間不容髮間越過了一個又一個從天花上懸吊下來的雜物。

水桂麗仰視著凌霸,看到軍刀逐分逐寸迫近自己,生命正進入倒數階段。

正當軍刀距離她不過是五厘米的距離,一聲鳴響過後,她看到凌霸的左額綻出了一團血花,然後他整個人儼如爛泥般向右傾翻。

倒在地上的凌霸,鮮血不斷從他左額的太陽穴汨汨湧出,全身肌肉反射性的抖動。

水桂麗驚魂未定,呆呆瞪著這個想取自己性命的殺人狂,他的生命正被死神讀秒,水桂麗不解為何死神會在最後一刻突然換了目標?

此時有人喊道:「Madam,妳無事喔嘛?」

水桂麗把視線從漸漸失去生命的凌霸,轉到眼前的房侍農,她問道:「頭先嗰一鎗係你開嘅?」

房侍農點頭道:「係啊!Madam,頭先真係好險啊!」

水桂麗站起來,投進了房侍農的懷抱,並在對方的懷中哭起來。

就算再強悍的女人,剛剛從鬼門關走了一轉,精神處於惶恐軟弱的時候,最需要的就是一個可以給她安全感的擁抱,更何況對方是那個把她從死神拉回來的救命恩人。

房侍農對水桂麗突然投懷送抱,感到有點尷尬,尷尬的原因是他現在正在勃起,但他還是撫著水桂麗,安慰道:「Madam,妳唔駛驚,無事架喇!條友畀我送咗落去見閻羅王架喇!」
房sir好波
扯旗 唔小心笑左出聲
之後仲要送madam 上(病)床
晏晝出文
有時間就出
你依家有冇時間
留番明日
有得屌水野朝陽喇
唔使咁認真咁上心回佢既
佢只係其中一個等唔耐煩既讀者唔值得打咁多寫回佢
不如今晚啦
房生呢次應該有得升
連升3級好友->男友->老公
勃起了
但water幾多歲
我估佢都係用激將法迫人出文姐
如果佢10幾歲細路咪算

出黎做野真係祝好運
有文推一推
一定會有人催文,我都好想睇多啲文,但支持春巴跟自己節奏
收皮啦你 我屌你老母
其實有爸打催文即係欣賞小弟嘅故事

我都好開心

我都想想快啲

但奈何有其他野做

我又唔係全職
咁無辦法

希望各位體諒
有文,正呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞