(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(結局)

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
應該有
正呀!
推推
文文
救護員把我推向手術室,躺在床上的我瞧著天花上的燈不斷向後倒退,耳旁響起了房侍農的聲音:「頂住啊!阿志!」

然而我的意識開始變得模糊,一股倦意襲來,眼皮變得很重很重。

「victor!victor!」

我發現自己坐在電腦前,電腦屏幕出現了關於倫敦金的陰陽燭圖表,一支突兀的大陰燭連穿數個支持位。

我向四周打量一眼,發現有三人站在我身後,那三人分別是Day、Billy、Paul。

Billy道:「victor,你依家爭人幾十萬,你點還啊?」

Paul道:「你三十幾歲人,等你還清晒所有街數,都唔知要幾多年啦?」

Day道:「victor,係我導你借錢;係我叫你係高位揸CALL;係我叫你將你個買賣同公司對賭啊!但係你唔可以怪我啊!要怪就怪你自己,你又貪心又蠢,唔呃你呃邊個啊?我知你恨不得殺咗我,但係你依啲又無用又無膽嘅人,最叻都係自殺啫!」

「你個仆街,同我收聲啊!」我舉起了電腦屏幕扔向阿Day。

當電腦屏幕觸及阿Day的時候,四周的環境倏地一轉,我身處酒樓的宴會廳。

有多雙眼睛打量著我。

宋蓮道:「成皇志,我地依到所有人都生活得好好!生活得最差嘅就係你。」

成敏研道:「小志,我仔女都有三個喇!你仲係咩都無啊?」

林海原道:「你唔係咩都無,你仲有一身債務!」

陸永祥道:「我係成績差,我係毅進仔啊!但係依家我係阿SIR,你係咩野啊?」

面對他們的步步進迫,我只能節節敗退。

此時,場景再次轉變,我身在力寶廣場的天台,面前人潮如堵,我不斷後退,可是我發現身後再無退路,再退的話便要由數十米的天台墜下。

從人群中,我看到管佳莉,我向她揮手求救,可是她抱著女兒轉身離去。

正當我要被人潮迫離天台之際,一隻手穿過人潮,抓著快要墜樓的我。
有文了
仲有無
真係發夢返去
林海源咁口臭嘅?
然後醒返就去左 1983
今日咁多先
咁大鑊
33歲智慧,0歲軀殼
好緊張
咁少?
人就死就會回憶返以前發生ge事
有文,推
捉住既係布甸
布甸係33歲時係做咩?
志志響醫院溝初生布甸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞