Canon用戶苦候FF無反討論區(8)

989 回覆
8 Like 3 Dislike
好似m5 先有? 單反好似無咁既功能wo
唔係得canon會出相機...
咁牙膏廠真係啱啱先劑到呢樣野出黎嘛
佢個可變ND filter接環 幾好
但個價仲貴個買82mm filter
我最憎sony個垃圾touch mon加埋個反人性ui界面
cpl 果個都ok, 買一塊for 所有鏡
2018,Touch mon竟然無得用手指拉大拉細睇相,唔係垃圾仲會係係咩,虧sony仲講得出口係touch mon果下先令人插爆佢
https://www.canonrumors.com/canon-officially-announces-the-canon-eos-r-system/

2,299 USD, 比rumors 既2000 貴

個直倒實在巨型加醜得過份,我咁多部機都有買,呢部應該係唯一一部唔會買直倒既機。。。
Sony啵
電話ui好用,影相垃圾
相機影相勁,ui垃圾

呢家都有機身is, 但只support 拍片

電子修正嚟
EOS R Body
發售日期:10月9日
售價:HK$17,480
(開售優惠*:附送鏡頭轉接器 EF-EOS R)*送完即止

EOS R + 24-105 Kit(10月9日)價格待定

Source: unwirehk
平過美金價wo

一開售即訂
估下提前清舊貨5d4 定同步減
Kit鏡套裝賣2萬5千幾
Body同A7iii差唔多價錢
話說sony相機點樣轉iso
我玩咗幾次都係唔識
下年入手5d4
EOS R 產品預定發售日期、零售價
機身:
EOS R Body
發售日期:10月9日
售價:HK$17,480

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞