Canon用戶苦候FF無反討論區(8)

989 回覆
8 Like 3 Dislike
整部高階無反出黎個陣,個價根本就已經唔係普通用家承擔到啦
有時有d野真係將價就貨,你想要齊晒野,個價無可能低,世事無咁完美
正如sony個touch mon廢同無前後反mon,sony咪一樣唧左牙膏,所以岩自己用咪買
我始終都覺得
喺度鍵戰根本毫無價值 你屌完我反駁x2046
你真係咁唔鍾意你有兩個做法 一係罷買 一係直接寫信屌柒Canon 你估寫喺呢度班高層會聽到咩

喺度人身攻擊根本毫無意義,屌人打手然後呢? 俾個叻你囉你開心就好啦滿足感爆棚
我要買嘅我根本唔會在乎喺度屌啲乜,我要轉會嘅自然就會覺得其他廠有我更加想要嘅嘢

相機呢回事一向係自己鍾意就買 就算3000D有幾垃圾一樣都有市場 三廠各自都有自己嘅問題 各有自己利害嘅地方,根本依啲Fan boy 比較只係雞同鴨講
Ah sor 個「你」係指巴打你
5d4 粒電係倒水式,我諗唔好咁大期望
但要睇塊nd 乜質素
Pf 個size 真係無敵,但質素掂唔掂?無睇過啲評測

=
其他廠仲唔收皮?
痴線,重駛玩
500mm 但1.5kg....拎黎打雀真係輕鬆十萬九千倍,連帶個頭同腳架都可以大減磅,甚至可以手持
如果我揀我會買cpl 果款,ND 就另外買唔變得果啲。
唔急用可以睇下會唔會出screw in mount
用緊6Dii 想轉 Eos r
師兄門,知唔知邊到有得訂
啱啱公布通常等一兩個月 好似係
暫時只知 ND 512 會偏藍
9月中有得訂
完全中肯,咁多負皮就知有幾多打手
以前a7初代同其他無反一樣得3xx又冇人話cipa唔準

而家a7iii cipa有700飛,咁實際係唔係過千?
色散?睇左 MTF Chart 先喇, Ching
佢出得勁我轉返過去啦
手頭上3支鏡有兩支都係canon
其中一支冇is
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞