Canon用戶苦候FF無反討論區(8)

989 回覆
8 Like 3 Dislike
Agger
張宇人話齋以前都冇㗎啦
有人俾牙膏撚得多,活喺自己世界,當其他牌子都進步緊,自己仲固步自封,以為個個都唔需要機身防震,護短咁唔屌牙膏不特止,仲以為個個都係石膏手 ,抵俾奸狼當狗撚。
仲有呀 !Sony用得舊鏡主因唔係因為有防震,係因為法蘭距短呀,即係Z6/Z7同奸狼都用得呀 (有接環嘅話),有防震加持係更加好用呀!
估唔到?擠牙膏咋啩!而家6D2咪一樣有
個工程師話係成本問題,而家改善到,有咩問題
最初鍾意canon都係貪色水靚,如果初心冇變,駛乜理佢而家擠唔擠牙膏
所以?
技術上一定可以放哂所有野入去架
係睇用家肯唔肯受個重量同價錢啫
我鐘意佢既鏡群
所以由頭到尾係屌鳩牙膏唔肯放機身防震擠牙膏(除非你話佢冇技術啦),唔係屌佢用唔到舊鏡,因為好多廠而家都肯放機身防震,可以令舊鏡有埋防震,係有條柒頭離題以為講到淨係罪大用到舊鏡
Okay okay thanks for sharing
同你一樣,等5d4再減價,新機一出,希望5d4會減價,然後即入手
冇錯 睇死佢無反ff好多野都冇
bilibili 好似直播緊,睇完先屌吧
https://live.bilibili.com/892510

補link, 殘體注意
N記撚路過
等睇單槽UHS-I成真 + 暴動
就算冇防震加單卡
都會揀Nikon/Canon啦
垃圾狗屎SONY死埋一邊啦
淨係睇sony影出黎既狗屎色都反晒胃
狗都唔撚屌
其實可能真係無

你見比單無反更需要有ibis 的C200都無
其他m5 77d的都係電子防震黎
用canon買支鏡都要睇埋有冇防震真係慘
等睇人鬧單卡槽
In 5D4 I trust
其實用到cine 機反而唔係應該更唔倚賴防震?
日官網出左spec 好似有防震,有冇巴青識睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞