Canon用戶苦候FF無反討論區(8)

989 回覆
8 Like 3 Dislike
不思進取,固步自封,唔屌擠牙膏不特止仲要護短,咁點逼到間廠進步呀?一講缺點就話鳩盲反,你估個個奸狼用家好似你咁唔希望間廠進步㗎?我反而望奸狼出部堅嘅逼到其他廠肯出科技添,咁先會有進步,對所有用家仲好呀,做死忠做撚到咁
咁你繼續反 你用邊間廠商 又唔敢報出黎
改善係要 但唔係踩到一文不值 咁反反反 係到人身攻擊
如果唔係無反大戰緊
第一部出得廢d係好合理

雖然轉左會
但一路諗緊如果C出部機出得好好睇睇
就回巢

轉完會買2470 我都買返C唔買GM
未來都係打算C鏡為主

當其他品牌都有IBIS 4K唔會Crop
對C有同樣期望應該係合理 而唔係幻想?

睇黎幾年內都轉唔返去Canon住
Canon 粒Sensor 好似解決唔到散熱個問題 做唔到

呢下係跑輸左同期 但呢部似係急急腳出
無反當初其中一個賣點 (a7堆出時)

係細部

發展到今日機身直逼單反
鏡更超越單反
可以安心轉去Sony 無反了,牙膏廠真係狗也不屌
光學限制問題 細極有限
至於上面由屌廠去到屌人 都係果句你開心就好過多幾日咪又出返去其他區打飛機
我依家用5D4小白2咪又開心使用中關佢地撚事咩 器材送技術咩家下
ff無反主要優勢都唔係細部

唔好被廣告呃左
嚟緊會出嘅efm 32mm f/1.4好啲定
efm 22mm f/2好啲?
睇完呢個Post 完全明白點解canon擠極牙膏都仲做得住
擠牙膏有乜錯, 夠用咪得囉
Sony 可以無痛用canon鏡
咪淨係屌啦,比啲建樹新手應該揀邊間?
Why do I have to agree with you while I am okay with my gear now
Canon spec is no match with others in daily usage and yes we all know that well, yet does it really matter to you if we keep on with our Canon gear ? Do I have to sell them all now?
算啦 都係等多幾日佢哋就會收聲
新個部eos r可唔可以用m仔鏡頭?
啲英文
睇到都尷尬
你喜啦
部eos r 啲新野完全無人理會過。。。

機都未賣街,睇完spec已經話等下一代再諗,所以個討論區先會有咁多乜乜乜機等候區

同埋唔記得喺邊度睇到,話相機愈遲玩愈抵,一等就等十年八載,一部機都無買過,唔方唔抵
其實屌canon都係想佢做好d同sony競爭啫
依家咁hea sony仲點會出好野
喺forum 打兩句,canon 就會做野,咁佢就唔會比人叫牙膏廠啦

呢個世界大部份人都只係一個用家,根本無能力影響間廠出乜機,更甚既,就係一堆根本連用家都唔係既鍵盤戰士,講一大堆理論話部機有乜乜乜我就買左,冇乜乜乜我就轉會。

巿場上有乜啱用就用乜,唔啱用就過主囉,間廠根本唔會理你

btw 5毛開post 有錢收,無謂怪佢
咪係, 呢個世界根本唔應該有人質疑CANON, 佢地又唔係canon既高層, 講乜都唔會有影響力
cls, 唔買又唔屌得, 用家唔影響廠家又唔講得

駛唔駛開po 前要貼單, 開過個展至可以屌d 機呀?

大大間廠起陽光下出左部機, 自然就有大讚有人彈架啦, 唔撚俾得人彈咪返老母個閪都出囉
潮流興玩成張相都要利,邊邊都要利一利咪將個成像圈整到有咁大得咁大,咪越來越大碌.
有心要整無話唔可以細支嫁 , lecia咪又係細細支
睇間廠本身取向姐根本
n,c 擺明係係目標玩開單反個班人,拎黎搵食個班,唔係普通平民
整得太細,個班職業友反而仲會屌話無手感,太細似玩具
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞