Canon用戶苦候FF無反討論區(8)

989 回覆
8 Like 3 Dislike
條女幾靚
Body 18000
同一支鏡落一仔同五仔係完全唔同既速度,不過好彩佢用lp-e6 , 差極應該都有6d 個速度,掛。。。
老實講句,平平地買部6d2再買靚鏡係咪好d呢?
6d2依家真係好抵,但呢部係咪質素真係好差呢,個價降得咁勁
我屌你老母 假膠黎? 機身防震可以直接提升畫質都要嘈?

冇ibis 唔代表用唔到舊鏡、non IS 鏡
一樣可以玩得開心

但到時唔好問人點解Nikon Sony 無反影出黎清咁多

冇ibis仲令本身無反機鏡重量失衡問題惡化
牙膏廠真係垃鳩圾
用家幫埋廠商諗埋

canon 有咩特別既技術, 可以令用家放棄人地既機身防震, 而留起你到?

單反去無反, 同以前手焦去自動對焦, 菲林去數碼一樣
邊個掌握到技術, 最快普及化到就係贏家

c n 而家至出無反, 只係驚俾人淘汰而出
唔放開佢地單反市場既迷思同包袱, 好快就追唔上sony
竟然冇人屌C記放棄eos m 用家
nikon 1 都係啦
仲有咩理由要買6D2?
nikon 1去到就算nikon 用家都唔會推薦俾人,驚俾人斬

Eos m係咪已經俾人拋棄咗

CLS隻手有幾長先至揸到
唔可以咁講嘅始終定位唔同,eos m玩到盡都唔會夠一部r body,平有平玩
Eos m根本當今門機玩就差唔多 操作完全係反智
入門
我覺得個定位有啲似EFS EF
不過EF M更多嘅係普通用家
R佢應該係有心想去專業層面
所以如果你係用M你都唔會有好大動機轉去R
一個字:平
EOS R 可以用Ef-S 拍4K 唔錯

幾輕 又反mon 對焦點多到痴線

不過都明白 佢既定位好清晰

同5D4 1DX2 始終 分開定位
8500 同 17000 半價 加上鏡頭群組
有咩問題?
我反而覺得佢係某程度上5D4進化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞