Canon用戶苦候FF無反討論區(8)

989 回覆
8 Like 3 Dislike
點都搵到野屌架啦don’t give a fuck
雖然都知佢牙膏嫁喇,但冇諗過佢咁撚過份
4K我冇意見
防震用IS Lens
電就唔覺

咁佢都有賣點既EV -6 又5千幾AF點
新手仲係用緊單反
見到個新無反又唔係話好興奮,即係點
其實呢部機定位好清晰
就6D既無反版即係入門低階無反
比一般用家希望機身細D放多支鏡果類人
所以無4K無機身防震
我覺得問題都唔係最重要
死罪係電細如果要用直倒或者
帶3,4舊電咁我使鬼用無反咩
加個4k 同 機身防震有幾難?
定位其實都係業餘 反下mon 多AF 可以用Full frame

其實今次個轉接環 幾好 for filter
希望佢都好似泥坑咁係保守估計啦
其實可以影差唔一千張啦
如果 3840 係假4K,咁好多電視都係假4K
唔會喎,問左試玩果幾個係一樣咁快
我鐘意佢支22 f2
岩岩仲出埋 32 f1.4,那有錢
唔係像素問題,係crop咗後,焦段X1.7後就變咗冇咁wide呀!用24-105呢支萬金油焦段分分鐘係廣角都唔夠用,要用到超廣角鏡先可用
唔知個電子防震用4K 入面個區定用多小小出面個區去做

攪攪下會唔會GH5s 都wide 過佢
佢要抽水 都唔好quote錯圖

可以用EF-S鏡你又唔講
24變40
拍開片既真係多謝佢
有C-log 10bit output都無用啦

利:已轉會
即係要用接環啦,冇原生aps-c鏡啦,好照顧用戶啵
哎呀,同樣自家無反,連EOS-M啲鏡都唔可以直接用
出接環比你用多d鏡 原來係唔照顧用戶
哎呀,同樣自家無反,連EOS-M啲鏡都唔可以直接用
第一部無反FF 一出就要齊晒所有鏡 Fit晒所有mount

唔講以為某家牌子 主力放無反FF果陣 一出就齊晒鏡 fit晒mount 有晒防震tim
EF-S鏡quality比唔比得上L鏡呀
閹割到咁都仲可以幫間廠劣鳩
奴性到咁,所以抵俾牙膏撚
冇幫佢 有好有唔好 百貨應百客 有冇必要 對第一部無反FF 咁多幻想 你都轉左會啦
咁你用開咩牌子咁勁呀

符合自己需求咪得囉 冇人逼你入呢個post 逼你用Canon

我從來支持 唔同習慣既人 用翻fit佢既廠商

咁樣係度盲反
d無反、鏡全部都咁大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞