又係時間推吓Amazon 平價notebook (8)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
梗係s410 有獨顯 又有i7
重量410仲要輕d
一樣的
只係第二條link是 excaliburPC自己開post,方便比你改配置,佢再幫你加,有唔同價錢選擇

自於點解佢又會在by asus有佢名,因為一來個度多人睇,二來賣原廠配置

但禁到入去第一條link 又寫sell ans ship by amazon.com
呢一個就sell and ship by excaliburPC
好亂
諗好係amazon買gm501
但呢條link by asus 既無貨

https://www.amazon.com/Zephyrus-GM501GS-XS74-IPS-Type-i7-8750H-FireCuda/dp/B07BSKLV3K?keywords=gm501&qid=1536504427&sr=8-1&ref=mp_s_a_1_1&th=1&psc=1

之後再睇見到呢一個by excaliburPC既就有貨

https://www.amazon.com/Zephyrus-GM501GS-XS74-i7-8750H-Windows-Notebook/dp/B07CBJFB4V?keywords=gm501&qid=1536504427&sr=8-3&ref=mp_s_a_1_3

但奇怪既係我係by asus 果到下面睇Compare with similar items
佢有呢兩個既比較
個係by asus果個係個比較到都係寫sell by excaliburPC

咁其實係咪姐係一樣
定係第二條link果個可能有伏我見佢得三個comman 仲要得兩星半?
一樣的
只係第二條link是 excaliburPC自己開post,方便比你改配置,佢再幫你加,有唔同價錢選擇

自於點解佢又會在by asus有佢名,因為一來個度多人睇,二來賣原廠配置

但禁到入去第一條link 又寫sell ans ship by amazon.com
一個就sell and ship by excaliburPC
好亂
唉...
揀左第二個shpping(27 號先送到)...結果係用i-parcel.
仲慢過最原先揀果個......(21~26)

係咪好on9揀左第二個又貴又慢
如果你信用卡銀碼夠大, 你可以隨時cancel再買多次
如果你信用卡係正常額你要等完refund先可以買到下次咁就當唔好彩等下啦
ship 左都可以cancel?
誤會左你意思 咁樣應該無得攪
sorry 巴打。無爬足咁多個post...以你所知,之前有無巴打都係用i parcel, 會早過預定日送貨?
你慢慢黎 唔好急 唔好亂 你仲未理解我上面講咩

我重新講過
第一條link by asus 官方原廠配置 總共有20幾間鋪俾你揀,當中amazon只係其中一間,而excaliburPC又係其中一間,其實有個制可以俾你選揀邊間

第二條link by excaliburPC 是佢自己開post,入面除了原配置之外,仲有得揀改大ram同ssd ,由個間鋪幫你改裝,講到依度明?所以第二條link只有佢一間鋪
好難講 i parcel到左香港 一係會判左俾郵局,一係判左俾本地小型物流公司
香港版S530明明有MX150獨顯, 去到美國版又無
明哂 唔該哂ching
咁好似都係等第一條link果個ships frome and sold by amazon.com穩陣d
唉...同AMAZON 傾左成粒鐘,問佢揀standard shipping 仲快過expeditedshipping
amazon shipping 揀最平=一星期,揀最貴=3日
中間果啲昆錢
已解決..........以後一定一定一定唔會用中間果個DKLM
我8月25 order 用free ship expect date係9月12 佢9月5就送到
有運氣成份架, 人地果d件通常要去幾個唔同洲先上機, 當中如果萬一遇到d天災呀果d (你都知美國幾大), 可能部車會遲左果d 但發生機會唔高
爭取到
希望快D收到貨啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞