又係時間推吓Amazon 平價notebook (8)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
https://www.amazon.com/S410UA-AS51-VivoBook-i5-8520U-FireCuda-WideView/dp/B079XKBTTK
呢部同post第二部差得遠唔遠
mon細少少 CPU勁D 係咪無咁抵買
睇緊無獨顯嘅機
13.3吋機通常都貴少許, cpu就一樣(都係8250u)
應該有位可以自行加埋m2 ssd
呢部唔係8520咩
佢打錯左.
8250u = base clock 1.6
8550u = base clock 1.8
買asus都好似得1年

好過無咁解
HP 個保養好似係當地有賣就會保,asus 係一樣定係當行貨咁保,因為型號好似有少少唔同
其實omen香港hp都有賣 係個code有唔同 唔知佢點計

Asus就唔清楚 不過我相信呢度巴打有google或者打去問過
之前聽d巴打講
Amazon 寄野遲,同返amazon 講話唔見有貨
Amazon 會send replacement
結果位巴打有兩件一樣既貨
有冇其他巴打試過?
電腦唔會發生呢d事
點解?
應該d幾蚊平貨仔先會
係 所以先想知而家既acer係咪唔再好似以前咁多伏
頂唔住 決定都係想加條ssd
我想請教下依部係唔係要插PCI-e ssd 如果係 有咩推介
如果問題太低能唔好插咁大力 電腦知識好低
ssd
睇你筆直啦,128gb就一定唔夠用
如果256gb 有咩推介
如果256gb 有咩推介

WD Black 3D M.2-2280 PCIe Gen3 x4 NVMe SSD 250GB $499
https://www.amazon.com/VivoBook-i7-8550U-Fingerprint-keyboard-K570UD-ES76/dp/B07B2DTYFX
學生哥文書用,得閒想打下lol,依部咁既價錢抵唔抵hi
hp香港好似唔保
1060 maxq
1070 maxq
1080 maxq入面最唔抵係1080 maxq
最貴既價錢但原版性能差最多
Sorry, 想問#1 第一部如果想加ssd 只要係m2 ssd 就ok?

有追過post, 但唔係好明,希望有高手打救
m2 nvme
nvme ssd快過sata ssd幾倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞