又係時間推吓Amazon 平價notebook (8)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
我部omen 15 DHL預今日到 但重係美國
你幾號買 我仲未出貨
呢個係咪正常運費?靜係買#1 第3部
上星期三
買左樓主推薦第二部,有野歡迎問
電腦白痴一問
fx504 可唔可以自己再加RAM
差唔多啦
但係最奇怪我上網都search唔到呢個spec😂
所以想請教巴打們灣仔電腦城2樓最大間賣notebook鋪有冇伏
acer可以好奇怪, 我係香港見到鋪頭有賣8250u+940mx tim, 我上官網睇都見唔到有但我fd買過真係呢個specs, 不過最緊要check機 (例如去裝置管理員對返cpu/gpu/disk)係咪佢寫咁樣, 唔係既話可以報海關 有哂相有哂證據佢一定要退錢
我都係 仲係not yet shipped
裝左ssd driver了
好左少少

我舊果條SATA SSD仲響部機入面
其實咁會唔會拖慢NVMe SSD運作?
好似差唔多
巴打有冇留返舊果條SSD響入面?
一直都想問 Acer呢個brand係咪咁多人講既狗也不屌
呢部抵唔抵?
12000蚊,gtx 1060 144Hz screen
16g ram ,512ssd

用最貴啦,我31號訂 而家shipping now
同級機黎講acer行/水貨都平一線
但係咪狗也不屌就唔知,留名聽故
巴打似乎同我都係同一間舖嗰度影😂
我用free shipping
本來換左970 evo後開機重係24秒左右
更新完個bios後正常返d
12秒開機
但我見網上d人做到7秒開機 ,好爽
唔知佢地點樣set
巴打係咪重裝過os落ssd定clone個os?
我製作左隻BurnRecovery落USB度
跟住於NVMe SSD還原原廠設定
算唔算係重裝?
買左樓主推薦第一部,55鎂priority,後日送到,爽到爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞