又係時間推吓Amazon 平價notebook (8)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
CUK ROG Strix Hero II GL504GM VR Ready Gaming Laptop (Intel i7-8750H, 16GB RAM, 250GB NVMe SSD + 1TB HDD, NVIDIA GTX 1060 6GB, 15.6" FHD 144Hz 3ms IPS, Windows 10) Slim Bezel 8th Gen Gamers Notebook https://www.amazon.com/dp/B07DXJC85C/ref=cm_sw_r_cp_apa_aqQKBb1H6M8GC
等緊ship $1499 信用卡比轉番港幣連轉運費12000左右 呢間有冇伏
按你條link之後果隻model doesn't ship to hk
有無人用過HSBC信用卡買
我落完order amazon果邊一直都Payment revision needed 買唔到
想問係amazon同newegg買notebook 火牛係咪三腳黎?

同埋window有繁體?

重有咩要注意?
唔係三腳. Windows 10 可以轉繁體
無MX150既S530賣
跪求咁多位巴打解答

(其實諗緊post 頭第1定第2部好)

畢直5K......左右
想揀部好dd

用途:
* 做文書野(WORD, EXCEL)
* 睇戲+ONLINE睇波+YOUTUBE
* 上網

有幾樣野想問
1) 獨立Display Card 其實重唔重要for 睇波..睇片...?

2) 揀邊部好d
我自己轉運 平出面200美金
1)唔重要
2)第二部
多謝巴打
如果第2部..仲有無d野需要留意
將會換埋ssd
尋日DHL 急件終於送到

講一講先, 我買嘅係list入面嘅第二部
4xxx 文書機Asus F510, 計埋運費大約四千五左右

而家做少少開箱畀大家參考下

一收到已經係一個大紙皮箱, 入邊冇發泡膠乜都冇

其實都幾危險

個盒好簡單, 唔會有咩太花巧

驗明正身

右手邊嘅盒仔只係裝住一個火牛, 各位巴打可能要自己買轉插或者火牛

說明書同埋國際保養證就係收喺電腦下面嘅盒仔

其實都幾靚仔, 個cover係金屬拉絲, 手感好好

補多幾張圖畀大家

拎上手唔重, 唯一要挑剔嘅就係冇ssd ,所以開機會比較慢

我第一次開機用咗兩分鐘setup
跟住好啲
下次記得的話我會加係post頭
點解唔加幾百買有128SSD?

有冇人有留意小米出嗰部gaming laptop
我朋友買左係咁同我講好正好抵
最緊要睇specs, 牌子好唔好我唔comment
我岩岩都比左錢
你會唔會換埋ssd?
唔係free shipping咩?
依家好似無左free shipping啦
早2日都有
唔好意思,
想問埋 post1 第2部

ASUS VivoBook F510UA 自己加ssd 既話

"WD Black 3D M.2-2280 PCIe Gen3 x4 NVMe SSD 250GB $499"

呢張岩唔岩用??
或者....
咁多位高手有冇比 ASUS F510UA 用既ssd (256GB)推介?
F510UA淨係得m2 sata咋喎
買nvme想義海價賣比巴打?
SORRY,電腦ON9唔太識,岩岩GOOGLE左勁耐, 爬左POST (5)

先見到呢部"加M.2 SATA SSD(唔support PCIe)"

如果係咁....
有冇邊隻SSD 可以介紹一下
M2 sata無咩心水
換鬼左隻1TB HDD做SSD抵玩啲
MX500啦平靚正

ASUS VivoBook F510UA 自己加ssd 既話

F510UA淨係得m2 sata咋喎

[/quote]SORRY,電腦ON9唔太識,岩岩GOOGLE左勁耐, 爬左POST (5)

先見到呢部"加M.2 SATA SSD(唔support PCIe)"

如果係咁....
有冇邊隻SSD 可以介紹一下 [/quote]

如果呢張<SSD>Samsung 860 EVO 250GB SATA M.2 MZ-N6E250BW 2280 NGFF SSD 固態硬碟 HK$ 566??

大家點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞