又係時間推吓Amazon 平價notebook (8)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
想問下有冇有dvd driver , around 3000$ -4000$文書notebook 推介?
電腦白癡想幫家姐買部notebook
budget$5000~最好比較輕 多數用黎煲劇文書用 感激不盡 樓主第1部係唔係比較適合我想買既notebook
I parcel 你咪睇佢寄到邊會比較好

唔準確的tracking 仲仆街過無tracking
可能係返香港買算
我個fd好黑仔 一壞起機上來難幫佢保
幫人買除非佢肯搏
要不然都咪煩
Acer aspire e15 圍埋港紙3100
巴打 我都買左, 今代散熱 會唔會好d? 上代 散熱好差
巴打幾時收機 買咩spec
散熱幾好,不過記住一定要update bios先用
部機到左手但要用轉插,我係咪是但搵條香港插既線都得?
自膠
唔知有冇
想幫部舊notebook upgrade
model 係K56CM,
cpu i5 3317u
ram 4gb x2
750gb 5400rpm HDD

如果將個750gb HDD 換做sata 3 既 250gb ssd , 我又覺得會唔夠位用,
加個ssd 係咪最有效既方法呢?
仲有上網check 過下, 底板好似淨係有多一個msata 既slot , 係咪加個msata 最好呢?
msata sdd 既速度係咪同 sata 3 ssd 一樣呢?
另外msata 會唔會好易過熱呢?
你check下本身hdd果條咩線黎, 之後買返接駁到既ssd踢走隻hdd裝落去就得
感謝
可能我表達得唔好, 我其實想keep 住HDD,再加隻SSD , 咁橋我check到係youtube 睇到有人就咁插隻msata ssd落底板就加到隻SSD , 但係好似冇乜人咁做
好似呢條片咁https://www.youtube.com/watch?v=sGRY-A8KoOI&t=120s
ASUS FX504GE-ES72 Thin & Light TUF Gaming Laptop (FX504) Full HD, 8th-Gen Intel Core i7-8750H, GTX 1050 Ti, 8GB DDR4, 256GB M.2 SSD, Gigabit WiFi, 15.6
https://www.amazon.com/dp/B07DY11M1F/ref=twister_B07F7WYM7T?_encoding=UTF8&psc=1
各位巴打, 依一部值得買嗎??
P.S 電腦白痴
咁不如買#1 第5部 b&h果部,多一個1tb hdd又平D
價錢合理
我都岩岩落左單買asus vivobook k570ud 699美金再加轉運費,不過依部香港無得買,唔知差唔多level既notebook香港賣幾錢
8250u/8550u+mx150 15.6吋, 你可以出去d電腦鋪睇下
都幾抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞