又係時間推吓Amazon 平價notebook (8)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
應該唔會架wo.
好補返圖先,首先買左msi gp 63,埋單hkd12347。星期五晚order,星期二朝早收到都算係咁
https://www.newegg.com/global/hk/Product/Product.aspx?Item=N82E16834154900
packing都算半垃圾,hea爆既緩衝物
不過無amazon咁柒大盒入細盒,入面咩都無

出現了

開機跑分個啲遲下再試,趕住返工
同asus fx504比係紮實同細部啲,但我鐘意asus個touch pad,msi太硬撳塊本板咁
其次ga2 ips mon柔和啲,可能我未set好個ga1 mon既色水有啲刺眼。
好吸引 7千有找
https://www.amazon.com/VivoBook-Ultra-Thin-Processor-pre-Installed-E203NA-DH02/dp/B078SWRR4K?th=1&psc=1

巴打呢個真係抵得好吸引, 如果就咁文書工作, 呢一部好定係第一頁四千蚊嗰部好?
https://www.dell.com/en-us/shop/dell-laptops/dell-g3-15-gaming/spd/g-series-15-3579-laptop

香港買部電腦真係比人禁住黎搶
明明dell 8300h+1050都係做緊699美 (可以assume 699係最平既價)
好少少1050ti都係749美

香港可以賣到成8000$
學生,師奶唔想上網買嘛
https://www.youtube.com/watch?v=8cVH6UKyzZE

上網搵左條片係8300h+1050ti行ultra, 粒cpu連50%都唔到 所以1050ti/1050係絕對無必要買8750h (除非你要玩vm/多工其他野), 我只係講緊gaming
gp根本係下價系列
rgb keyboard又cut
Dynaudio speaker又cut
芒就睇型號
mon都ok既 94%ntsc tn mon
咁既價就預左邊啲地方cut左
無所羅門巴打咁捨得直上aero 15x
新機未到呀,我朋友急用我讓左我部機比佢,佢訂左部新aero15x比我

今日又拎左部gt75去整,張gpu好似有問題
打機會間歇性lag一lag
應該係抽中左塊體質差既gpu到時候就發功

上星期四order左部aero15x + ram同ssd, 要今個禮拜五先到
雖然呢個post無宗教信仰,但acer人見人屌
btw我都想知原因
所羅門巴打到底有幾多部機
埋單幾錢
但個保養要179...
1+1囉
只不過係貴左少少
我明咩事了
係美國先有保買
香港冇
1. Aero 15X 頂配 $2,249.00
2. Kingston Technology HyperX Impact 16GB 2666 $176.99
3. Samsung 970 PRO 512GB $229.99

全部amazon官方買另再加多$20運費,

因為SSD同RAM都唔易壞又懶得落腦場所以順便買埋, 埋單計HK$ 21,8xx到.

我覺得幾抵, 之前買部垃圾Rb15都HK$21,499 (已退貨)
你買唔同牌子ram唔怕撞咩
見佢係aero 15x下面frequently bought together果項到, 應該唔會有伏掛
rb15咩spec我上網搵唔到既
有優惠姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞