又係時間推吓Amazon 平價notebook (8)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike

隻手指整到咁嘅icon應該即係可以用?
一喺巴打重新整過隻USB再試下?
而家係M.2 SATA, 點知個PORT SUP唔SUPPORT PCIE?

定用緊M.2SATA 只可以換番SATA既SSD?
終於得咗
唔該巴打
恭喜

想問下msr可唔可以delete
System通常要幾多mb?
可以留 因為del完都冇用 win10後尾會自動幫你留返低Msr同Recovery 系統就睇你鍾意 我個人覺得150-200GB已經夠
我部機本身就有一個:
16MB嘅MSR
800mb嘅recovery
260mb嘅system
同930 GB嘅primary

但係唔知咩原因
I delete咗舊嘅260mb system之後
佢唔會併落去下面930GB嘅unallocated space
如果我係930gb嘅unallocated分割兩個 partition
佢會自動幫我整一個得100mb嘅 system同另一個recovery
巴打 我宜家應該點做

其實係唔係可以全部都del哂佢
個win10之後會自動幫我分返msr 同 recovery?
System 其實我係唔係整錯咗
點解會得100mb嘅
喺可以全部Del
冇錯 你分好咗自己想要嘅硬碟後 之後win10會知道幫你分Msr同Recovery
如果喺咁 建議你全部del哂其他硬碟先 之後會顯示你1TB嘅硬碟 再諗下你其他硬碟想有幾多gb
唔該巴打
啱啱用咗你呢個方法
我係1TB入面分195GB出黎
跟住win10就自動分哂msr recovery system

但係system果到得100mb係唔係有問題
我無論點分佢都係得100mb

行貨都平
唔洗理佢
係正常嘅?
因為我見網上啲人都係500mb
少啲嘅都有350mb
但係我得100mb

正常掛 我自己都有
唔該巴打
咁我試下先
巴打
重灌完之後冇得收wifi
去咗device manager嘅network adapters都唔見有wireless相關嘅字眼
你果陣係點整返wifi架

Clean install真係比想像中要麻煩好多
電腦白痴真係唔應該做呢啲野
Download Intel® Driver & Support Assistant to install those up-to-date Intel drivers

https://downloadcenter.intel.com/download/24345/Intel-Driver-Support-Assistant

Download graphical card driver from the official website, e.g. https://www.nvidia.com.tw/Download/index.aspx?lang=tw

Download other laptop drivers from the official website, e.g. https://www.asus.com/support/Download-Center/
咁撚大鍋 我重新安裝完喺可以直接用wo 除咗鍵盤冇得自己教光暗 不過去返Asus 打返自己部Notebook型號下載返d軟件 鍵盤可以較返光暗 建議巴打你去返Asus下載返關於Wi-Fi嘅軟件程式

其實我都喺電腦白癡 好多嘢都喺自己部檯機瀨過嘢先Google學
我睇咗第1頁嗰部Asus 文書機真係幾吸引

另外我搵到一部Dell好似都幾好
https://www.amazon.com/Flagship-Dell-Touchscreen-Quad-Core-Bluetooth/dp/B077YSPHZX?keywords=dell%2Blaptop&qid=1535800045&sr=1-9&ref=mp_s_a_1_9&th=1&psc=1

各位巴打, 我想請問下如果呢個價位邊一個好啲? (文書同睇吓直播)

另外想問下Dell 個warranty 係咪可以transfer 去香港?
我keyboard可以較光暗
但係風扇啊,螢幕光暗果啲就搞唔到了
快d去返Asus官網下載返你需要嘅程式啦
嘩 依部超抵玩 5千幾蚊 8代cpu 仲要有512ssd 仲有mx150
睇緊
我想問下#1果部fx504 最平果部(usd699)嘅型號要係邊到睇
係asus官網down要揀型號
唔識睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞