又係時間推吓Amazon 平價notebook (8)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
OK
嘩呢部應該唔夠 買兩個分頁都會lag機架

佢cpu boost完先得2.5ghz

但remote play min requirement要2.5ghz

應該lag住咁幾分鐘就過熱 再出沒有回應
玩pentium/celeron自己衡量廢u風險
呢到係平價post但最低要求都係8代i5/i7
唔該晒巴打
如果想要埋ssd,係咪唔好買網頁個SSD,自己係香港買WD Black pcie個條?
啱啱買左部 Asus Fx504, Amazon free shipping + Citibank 信用卡平 15 USD, 634 usd total 咋
U尾 文書
打機買返獨顯同H尾
電腦送貨會係有carrier打電話黎 唔得閒既話約第2個時間丫
定係會直接上門 冇人收就信箱收卡去郵局拎?
訂左部月尾到但係咁啱未必有人喺香港
呢個好睇個師父點玩
有d師父覺得行一轉上去按鐘無人/之後寫delay送貨快d
有d師父就覺得打電話先安全d
不過最簡單就打去carrier到set係服務站拎
去黃金買埋WD black nvme ssd自己裝落去 ,本身得sshd好慢
sorry唔係好明
我想問我點樣有方法打比carrier? 首先要track住件貨到香港先?
你amazon個tracking比你係咩carrier, fedex/dhl?
我唔急要由佢慢慢運黎 嗰陣揀左$0既AmazonGlobal Shipping
而家入去track見到寫住Shipped with i-parcel
不過仲未Out for delivery, 係咪要out左我先見到係乜carrier, 我再聯絡carrier嗰邊?
i-parcel好似係ups? 你打去ups客服問有無得set去服務站拎
唔該曬 我搞搞佢先
換完nvme再換埋個1TB HDD
其實我唔係幾熟 ,我加左條 ssd 落去之後,入到 windows 仲要搞啲咩?
用ssd入到window仲想搞啲咩
對住個開機速度打個j先啦
點解買散件香港買就平啲
notebook就貴人amazon成倍咁滯
我見網上果d開機7秒咁爽
我慢人成倍
不過都接受到既
巴打連原廠HDD都換埋?
換左d乜?
未換,等下mx500有無特價

巴打你啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞