又係時間推吓Amazon 平價notebook (8)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
依部抵 邊到見到
呢間野好多分店,你去高登一定見到
認住D價錢牌去搵
本來諗著豪d係買amazon gm501 1070版
但見家ching 提y530 ownership
我睇一睇個配置 差張display 1060
但平成六千又有d心動又唔洗等ship
一搵就搵到https://www.acer.com/ac/en/GB/content/model/NX.H23EK.001
部機應該無伏既 係重左少少
離開轉運地 CINCINNATI HUB - USA
希望飛緊過黎
枱機定laptop?
我Gigabyte Z370 i7 8700 970evo win10 開機都好鳩耐
Benchmark係極速無問題
試過clone但炒到個bios唔當隻Nvme係bootable device死死氣由頭裝
但開機都接近50秒
早兩日買左17寸既呢個Config sofar都ok
其實香港行貨黎講, 做得比較抵既算係acer
想買 i5 + 1050

第一部其實幾岩心水 但個樣好柒...

有冇啲文書樣少少岩女仔返學用

最好有得加ram ssd
唔該台主
laptop

今晚返去試下update晒d driver
睇下會唔會再好d先
呢到無台主, 完全自由討論
不過睇返個post其實d資料都齊得7788
最煩係某d牌子保養問題, 所以都係主力推香港包埋國際保既asus
有無d平平地8代i7又靚仔
graphic唔洗勁
https://www.amazon.com/VivoBook-IPS-level-i5-8250U-Fingerprint-K570UD-ES54/dp/B07B15W2H8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1536029084&sr=8-1&keywords=8250u+1050

哩部i5嘅話,想問下如果普通打下機夠唔夠做?同埋加hdd 難唔難?

其實想買上面巴打講過果部HP OMEN, 最衰香港無保養
加hdd難唔難人人都唔同, 你睇完youtube再睇下有無信心做到先.
想問如果同事有SSD和HD
係咪會令開機慢d?
想買部畫CAD 打下普通game(唔太追求畫質) 睇下戲咁
輕身
6000蚊有冇選擇?
我見第1頁果D似專for打機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞